Juho Väisänen: Ensi kaudesta Josban vuosi

Juho Väisänen juoksee kentälle Josban paidassa myös ensi kaudella.

Josban edustusjoukkueen monivuotinen kapteeni Juho Väisänen viettää outoa kevättä.

  • Aika ristiriitaiset fiilikset jäi kaudesta. Loppui pahasti kesken, kun pleijarit jäi haaveeksi kalkkiviivoilla. Olisi siellä ollut paukkuja mennä pitkälle, mutta koneet käynnisty ehkä sitten liian myöhään, Juho pohtii.

Kauden aikana onnistuttiin kapteenin mielestä kuitenkin kehittämään hyökkäyspään tekemistä aikaisempiin vuosiin nähden.  Toinen ilon aihe oli nuorten miesten tulo joukkueeseen ja heidän tason nostonsa.

  • Jarrukentäksi itseään kutsuneet Havula, Siponen, Piironen, Tähkä, ja Tähkä nousivat kuitenkin meidän lähes kovimmaksi syömähampaaksi loppukaudesta, Väiski jakaa tunnustusta.

Runkosarjaan päättynyttä kautta Väisänen luonnehtii kokonaisuutena pannukakuksi.

  • Selkeä tavoite oli, että pleijareihin mennään ja tapellaan liiganoususta. Siellä oli monta mahdollisuutta ennen viimeistä O2-peliä varmistaa paikka pudotuspeleissä ja ottaa pisteitä. Tekeminen vaihteli liikaa. 

Ensi kauteen Juho kaipaa sellaista rutiinitasoa, jolla tiukat pelit käännetään joka kerta voitoksi.

  •  Pitäisi pystyä reenaamaan kovalla tasolla reenistä toiseen. Myöskin ensisijaisen tärkeää on, että pystyttäisiin kesästä asti harjoittelemaan viisi vastaan viisi treeniä ja saataisiin pidettyä ukot terveinä kauden läpi. 

Seuraavalle stepille pääseminen vaatii Väiskin mielestä myös ajattelutavan muutoksen. Divarin ei pitäisi riittää enää kenellekään vaan pelata koko kausi liigaa tavoitellen.

Koronapaussi turhauttaa

Korona ei lopulta vaikuttanut Josban sarjatilanteeseen millään tavalla. Pelit loppuivat jo ennen rajoituksia.

  • Ehkä se paras vaihtoehto omasta mielestäni olisi ollut, että pelataan kausi uudelleen eikä kabinetin kautta lähdetä jakamaan nousua. Toki minun mielipiteellä ei merkitystä ole, ja haluan aidosti toivottaa onnea Nurmon Jymylle liiganoususta. Oikea joukkue sinne lähti.

Josban harjoituksiin koronarajoituksilla on samanlaiset vaikutukset kuin muillakin joukkueilla.

  • Omin päin tässä joutuu vääntämään reenejä ja käyttämään mielikuvitusta enemmän kuin aiemmin. Alkaa kuntosalitkin olemaan kiinni missä itse olen käynyt. Lenkkipolut ja kuntopiirit ovat tulleet liiankin tutuiksi. Tekisi mieli jo operoimaan mailan ja pallon kanssa. Myös äijiä olisi mukava nähdä taas kohtapuolin.   
  • Ei olla pystytty kauden päätöstä ja mökkireissua myöskään pitämään, kapteeni virnuilee.

Väiskillä on jäljellä vielä vuosi nykyisestä sopimuksesta Josban kanssa.

  • Ei ole onneksi joutunut pahemmin itseään motivoimaan lajin parissa. On niin mukavaa touhua ja seurastakin on muodostunut itselle vuosien varrella aika rakas. Hymy huulilla hallille mennään jatkossakin, kunhan sinne saadaan lupa mennä.
  • Yhteistyökumppaneille, faneille, seuran toimijoille ja pelaajille terveisiä, että eiköhän tehdä tulevasta kaudesta 2020-2021 Josban vuosi!