Juhlapäivä ei tuonut pisteitä

Riitta Himanka (vas) ja Matti Ketonen (oik) edustivat juhlaottelussa Joensuun kaupunkia. Josbasta palkittiin Ville Laasonen.

 

Josban 30-vuotisjuhlapäivä ei päättynyt Joensuun Areenassa 400 katsojan edessä niin kuin joukkue olisi varmasti halunnut. Juhlatunnelma ei purkautunut iloksi kentällä, enemmänkin se näkyi puristuksena. Ikävä kyllä juhlaotteluun sattui koko divarikauden heikoin peliesitys.

Josba onnistui maalinteossa vain kerran ja lopputulos oli tyly 1-7 (0-1,0-2,1-4).

– Tarina on valitettavan samanlainen kuin se on nyt ollut muutaman pelin. Avauspeli ei suuntaudu riittävästi peruslinjasta eteenpäin. Vastustaja pelasi meiltä keskustan pois ja meille jäi reunasektori. Sieltä laukaukset jäivät hyvin kauas maalista ja vastustajan maalivahti poimi ne helposti, Josban valmentaja Mika Muukkonen tiivisti.

M-Teamin valmentaja Mika Heinonen oli mediatilaisuudessa kohtelias, ja kiitteli hienoa ottelutapahtumaa. Samalla hän pahoitteli, että helsinkiläiset veivät juhlaottelun selvin numeroin.

  • Mielestäni tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Avauserässä oltiin perässä sekä jalalla että asenteessa.Tästä olisi voinut tulla paljon vaikeampikin peli.
  • Se on tuskasta pelata, kun on nolla taulussa ja pelataan jo kolmatta erää, ymmärsi Heinonen kotijoukkueen puristusta.

Mika Muukkonen muistutti, että Josba on tavallaan pelannut jo pari matsia pudotuspelejä. Ratkaisijan viittaa on tarjottu monelle miehelle, mutta tulosta ei ole toistaiseksi tullut.

  • Kun joukkue kärsii tappioita putkeen, tarvitaan vain hyvä lähtö ja ketsuppipullo voi purskahtaa auki. Virkeyttä pitää joukkueeseen etsiä jostakin.
  • Juhlaottelusta ei mielestäni tullut paineita. Odotin enemmänkin, että se olisi purkautunut toisin päin, Muukkonen analysoi.

Kolmannessa erässä Josballa oli jo ajoittain näyttävää pyöritystä, mutta se oli tehotonta. Jotain voi päätellä maalivahtien torjunnoista. Jesse Huurrekorpi torjui 14 kertaa, mutta M-Teamin Marcel Straubhaar peräti 36 kertaa.

Josban ainokaisen maalin teki Ville Laasonen (1+0) ajassa 54,44. Maalin syötti Juuso Lehtiniemi (0+1).

Josba taistelee vielä tiukasti paikasta pudotuspeleihin ja on viikonlopun sarjakierroksen jälkeen seitsemäntenä 26 pisteellä. Seuraava ottelu tulee eteen Areenassa jo torstaina Lappeenrannan NST:tä vastaan.