Jouni Juurela viilaa Josban hyökkäystä

Josban miesten edustusjoukkueen valmennukseen tälle kaudelle liittynyt Jouni Juurela (26) on hankkinut valmennuskokemusta monesta joukkueesta. Menossa on 11. kausi valmentajana.

  • Omasta pelihistoriasta ei ole jälkipolville juuri kerrottavaa. Olen kotoisin Outokummusta ja siellä aloitin valmentamisen itseopiskeluna, Juurela kertoo.

Outokummusta matka jatkui 2015 Kuopioon Welhojen C-junnujen valmentajaksi. Sitten Mikkelin Hatsinaan junnuvalmentajaksi ja pikavisiitille myös miesten 2. divariin.

Etelä-Savosta Jouni palasi Joensuuhun ja Josbaan valmennuspäälliköksi. Josba Akatemiaa hän valmensi 2. divisioonassa ja C-poikia valtakunnallisessa divarissa. Koko uransa aikana Juurela on valmentanut kaikkia junnuikäluokkia G:stä A-junnuihin.

  • Nyt on seitsemäs vuosi, kun vedetään melkein joka päivä tätä lajia. Kuopiossa ja Mikkelissä tuli tunne, että valmennus on sitä mitä haluan tehdä ja missä haluan kehittyä. Siellä pääsi joka päivä ammatikseen miettimään miten tätä peliä oikein pelataan, Juurela pohtii.

Josban miesten valmennukseen Juurela tuli mukaan keväällä. Hän tarkkailee erityisesti hyökkäyspelaamista ja analysoi videoita.

  • Yksi tehtävistäni on kehittää pallollista pelaamistamme. Vastuuta on tullut myös taktiseen puoleen, Jouni täsmentää.

Juurela on kouluttanut itseään ahkerasti. Takana ovat Salibandyliiton kaikki valmennuskoulutukset. Liiton huippuvalmentajakoulutuksen hän suoritti 2017.

Salibandyn lisäksi mies on harrastanut nuorempana yleisurheilua ja erityisesti pikajuoksua. Satasen enkkaa hän ei kuitenkaan paljasta.