Joulukuu lähti tahmeasti käyntiin

Aleksi Matikainen teki Josban ainokaisen maalin.

Josba jäi Limingan jalkoihin Divarissa lauantaina. Kauden pohjanoteeraus päättyi Areenassa murheellisiin lukemiin 1-7 (0-2,1-2,0-3).

– Ei saatu omaa pallollista peliä lainkaan käyntiin. Vain ajoittain toisessa erässä oli sellaisia hetkiä, muuten erittäin heikkoa. Jäätiin fyysisesti jalkoihin, valmennustiimi harmitteli.

Liminka karvasi korkealta ja kovaa eikä Josba löytänyt siihen lääkkeitä.

– Voimakas karvaus tarjosi meille mahdollisuuden kääntää laadukkaita vastahyökkäyksiä. Niissä viimeiset syötöt ja ratkaisut olivat käsittämättömän heikkoja. Kovalla vauhdilla kun lähdettiin vastahyökkäyksiin niin maltti puuttui siinä vaiheessa kun piti antaa maalin johtava syöttö tai ratkaista tilanne itse.

Avauserä meni vieraille heti kättelyssä, mutta toisessa erässä kotijoukkue pääsi paremmin peliin kiinni. Yksi kavennusmaali ei kuitenkaan riittänyt kääntämään pelin luonnetta. Josballa on nyt takana 120 minuuttiin vain kaksi tehtyä maalia.

Yksi keskeinen syy ailahtelevaan suoritukseen on jatkuva loukkaantumiskierre. Taistelua jouduttiin käymään 12-13 pelaajalla. Kesken pelin tuli vielä lisää loukkaantumisia.

– Peluutus oli loukkaantumisten vuoksi erikoinen. Näin suuri määrä loukkaantumisia sotkee peluutusta valtavasti. Joukkue on saatava kasaan.

Päätöserässä kotijoukkue ei onnistunut kehittämään aiemmin joukkueelta hyvin syntynyttä loppukiriä. Se jäi nyt piippuun. Pallonmenetyksiä tuli paljon.

Josban ainkoaisen maalin teki Aleksi Matikainen (1+0) Eetu Kuittisen (0+1) syötöstä.

Maalissa pelannut Veikka Forsström torjui ottelussa 20 kertaa ja vieraiden Aki Karjalainen 15 kertaa.

– Veikka ei voinut vastustajan maaleille mitään. Ne tulivat lähialueelta poikkareista omista virheistä. Veikka otti kolmannessa erässä läpiajoja komeasti kiinni, valmennus muistutti.

Josballa on seuraavaksi kahden viikon ottelutauko.