Josban virheet ratkaisivat Kuopiossa

Josban alkukautta leimaa virheherkkyys. Toinenkin divaripeli ratkesi omiin virheisiin, kun Welhot oli Kuopiossa parempi maalein 9-4 (2-1, 4-1,3-2).

–  Me annettiin kuusi maalia aivan turhaan vastustajalle. Kolme syötettiin suoraan lapaan, yksi lähivapari munittiin, yksi tehtiin ilman maalivahtia tyhjiin ja yksi oli ylivoimamaali. Nämä kun otetaan kauden aikana pois, niin hyvä tästä tulee, linjasi päävalmentaja Antti Ruokonen tuoreeltaan pukukopissa.

Tasakentällisin 5-5 ottelu oli tasainen ja Ruokonen näkikin ottelussa tappiosta huolimatta hyviä asioita.

Avauserä oli tasainen, mutta toinen erä virheiden sävyttämänä huono. Kolmannessa erässä Josba aloitti erittäin aktiivisen karvauksen päätylankusta saakka ja se tuotti tulosta, mutta kiri ei riittänyt.

– Siitä meidän peli lähti rullaamaan erittäin hyvin eikä Welhoilla ollut siihen karvaukseen oikein aseita, kapteeni Juho Väisänen pohti.

Josban parhaana palkittiin Eetu Lehtiniemi (2+0). Muut pistemiehet olivat Aleksi Ahokas (1+0), Eemeli Ruokonen (1+0) sekä syöttöpisteen hankkineet Juho Väisänen (0+1), Aapo Hämäläinen (0+1), Eetu Sorvali (0+1) ja Miro Kämäräinen (0+1).

Josballa oli ottelussa runsaasti maalipaikkoja. Reikäpallo kilahti kaksi kertaa tolppaan ja kerran ylähirteen.

Josban maalissa Joona Pesonen liimasi useita pahoja laukauksia. Pesonen torjui 20 kertaa ja Welhojen maalivahti 23 kertaa mikä sekin kertoo ottelun kulusta paljon.

– Viimeistelyssä pitää olla röyhkeämpi, kopissa todettiin.

Kuvateksti: Josba sai pelijuonesta kiinni kolmannessa erässä.