Josban viimeistely on jäässä

Kuvateksti: Josban tehokkain oli molemmat maalit syöttänyt Jesse Reijonen.

Ei purskahtanut Josban ketsuppipurkki vieläkään. Ylärima ja tolpat kolisivat taas lukemattomia kertoja, mutta lopputulos 2-6 (1-2,0-1,1-3) Liminkaa vastaan kertoo tietenkin tehottomuudesta.

– Lopussa hallittiin, mutta siinä kiri kuolee, kun tulee omiin kolme tuollaista takaiskua. Yksi potkittiin omiin, yksi menetettiin ja kaveri teki vanhanaikaisen, yksi leijaili 15 metristä puikoista sisään, kertasi päävalmentaja Antti Ruokonen kolmannen erän ratkaisuhetkiä.

Liminka onnistui rakentamaan Josbaa vastaan kauden parhaan pelinsä ja panosti erityisesti oman pään tiiviyteen. Limingan valmennusjohto myönsi reilusti, että heillä oli omassa päässä kosolti tuuriakin Josban tolpissa ja ylähirsissä.

– Meillä on ollut jatkuvasti huonoa onneakin, mutta laukaisutarkkuus on ollut koko syksyn heikko, Ruokonen summasi.

Maalintekoa on harjoiteltu paljon, mutta tempo ei ole ollut riittävä.

– Pitää harjoitella tekemään maali satasen vauhdista kun kaveri roikkuu niskassa.

Josba meni ottelussa kahden minuutin kohdalla johtoon, mutta sitten ote kirposi. Toisessa erässä otettiin myös kolme jäähyä, joista yksi johtui aivan turhasta huolimattomuudesta kun kentällä oli ylimääräinen mies.

Liminka sai samaan syssyyn viisiminuuttisen korkeasta mailasta ja toisen jäähyn vielä heti kolmannen erän alkuun. Ylivoimalla Josba onnistui kerran ja nousi 2-3 kavennukseen metsästäen kiivaasti tasoitusta, mutta kiri kaatui heikkoon viimeistelyyn ja vastustajan helppoihin maaleihin. Kuudes maali syntyi tyhjiin.

Josban parhaana palkittiin molemmat maalit syöttänyt Jesse Reijonen (0+2). Maalin makuun pääsivät Markus Otronen (1+0) ja Eemeli Ruokonen (1+0). Tuomas Tokila torjui Josban maalissa 17 kertaa. Vastustajan maalivahdille kertyi 16 torjuntaa.

Josban maalilla kävi avauserän puolivälissä myös Jesse Huurrekorpi ja hän onnistuikin torjumaan Limingan rangaistuslaukauksen.

Josban seuraava ottelu on kotona Areenassa ensi lauantaina HIFK:ta vastaan kello 17