Josban Tanja Superfinaalin ”palopäällikkönä”

Tanja Ahtiaisen löytää Josban pelipäivinä Areenalta. Nyt on kokemusta myös Superfinaalista.

 

Josban divarijoukkueen joukkueenjohtajana ja kotiotteluiden ottelupäällikkönä toiminut Tanja Ahtiainen oli vastuullisessa tehtävässä myös Superfinaalissa.

– Toimin tapahtumassa kilpailukoordinaattorina kilpailutoiminnan tiimissä. Kilpailupäällikkö Jyrki Paajanen poimi minut hakijoiden joukosta tiimiinsä, koska tuntee minut ja tietää mitä olen omassa seurassa tehnyt, Tanja taustoittaa tehtäväänsä.

Superfinaalin aikana Tanja oli kentän tasolla ja sen ympäristössä reagoimassa mahdollisiin ongelmiin.

– Jyrki kuvaili työtä, että se on tulipalojen sammuttelua. Mitä tahansa yllättävää voi isossa tapahtumassa sattua, mutta ”tulipaloja” ei sentään tänä vuonna syttynyt.

Tarkka aikataulu

Moni vapaaehtoinen tuli paikalle jo edeltävänä päivänä.

– Osallistuin silloin tekniseen kokoukseen järjestäjien ja joukkueiden edustajien kanssa. Finaalipäivänä olin ajoissa Hartwallilla ja päivälle tuli pituutta noin 12 tuntia. Mahtava päivä.

Superfinaali on aikataulutettu minuutilleen. Kaiken täytyy tapahtua juuri oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä. Liikkuvia ja hetkessä muuttuvia tekijöitä on paljon.

– Mukana on älytön määrä tekniikkaa, rakenteita, pelaajia, esiintyjiä, toimihenkilöitä, esimiehiä, työntekijöitä, pyrotekniikkaa, musiikkia, mediaa, ja yleisöä.

Kulisseissa kuhisee

Tanja oli töissä salidandykauden huipentumassa jo toista kertaa.

– Halusin päästä näkemään minkälaista on olla mukana ison kokoluokan urheilutapahtumassa. Samoja palikoita siellä pyöritellään kuin seuratason ottelutapahtumassakin, mutta moninkertaisesti isommin.

– On mielenkiintoista päästä katsomaan kulissien taakse mitä tapahtuu siellä, mihin yleisö ei näe. Ja tietysti saa olla paikalla seuraamassa suomalaista huippusalibandya, huippupelaajia ja huipputaustahenkilöitä.

Superfinaalissa olikin useita kymmeniä vapaaehtoisia useista seuroista.

– Moni on osallistunut hommaan aiemminkin ja päätynyt tulemaan aina uudestaan. Kuten itsekin.

Kolme Superfinaalia

Superfinaali on toteutettu kolme kertaa ja tämä vuosi oli Tanjan mielestä niistä parhaiten onnistunut.

– Tunnelma oli paras ja muu ohjelmisto onnistunut.

Superfinaalit olivat kuitenkin nyt toistaisksi tässä. Ensi kaudella pelataan mitaleista taas perinteiset ottelusarjat.

– Itselläni ei ollut vankkaa mielipidettä superfinaalin tai ottelusarjan välillä. Kummassakin on hyvät sekä huonot puolensa. Mutta olisin varmasti hakeutunut mukaan tuleviinkin superfinaaleihin.