Josban sairastelukierre paheni – vieraspeleihin kahdella kentällä

Josbaa sitkeästi riivaava sairastelu- ja loukkaantumiskierre ei tokene. Lauantaina tuplapelimatkalle Etelä-Suomeen matkustaneessa joukkueessa oli vain 13 pelikuntoista kenttäpelaajaa, joista heilläkin osalla erilaisia oireita. Kaikkiaan kokoonpanosta oli poissa vammojen tai sairastelun vuoksi peräti 10 miestä.

– En muista omalta uraltani, että olisi näin monta peliä peräkkäin jouduttu pelaamaan näin vähäisellä miehistöllä. Tämä on täysin poikkeuksellista, manaili päävalmentaja Antti Ruokonen.

Ensi viikon peleihin Ruokosella on kovat vaatimukset.

– Kaikki jotka ovat hengissä pelaavat. Nyt on pakko saada täysi rosteri seuraaviin peleihin.

Sipoossa Josba taisteli kuitenkin ryhdikkäästi ÅIF vastaan kaksi erää, mutta ottelu kääntyi kotijoukkueelle maalein 8-3 (3-2,1-1,4-0).

Ottelu eteni kaksi erää tasaisesti ja Josba käväisi avauserässä johdossakin. Toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 4-3 johdossa.

Kolmas erä oli Josballe synkkä. Pallomenetyksiä ja omia virheitä tuli useita ja kotijoukkue rankaisi niistä vastahyökkäyksillä.

– Ehkä tuli väsykin kun vajaalla painettiin koko ajan. Kun väsyy, tulee virheitä ja huolimattomuutta.

Josba yritti kavennusta useita minuutteja ilman maalivahtia tuloksetta. Joensuulaisille tarjottiin ylivoimaa peräti kuusi kertaa, mutta tuloksena oli vain kaksi ylivoimamaalia.

– Kaikkiaan 10 miestä kävi ylivoimaa kokeilemassa, mutta se on yhä raakileen näköistä, Ruokonen tunnusti.

Viimeisellä 10 sekunnilla kotijoukkueen Mikko Piippo sai väkivaltaisuudesta viisi minuuttia ja samalla pelirangaistuksen. Samassa tilanteessa Josban Juuso Lehtiniemi sai väkivaltaisuudesta myös viisi minuuttia ja Jere Sivonen vaarallisesta pelistä kahden minuutin rangaistuksen. Kaikkiaan ÅIF sai pelissä rangaistuksia 35 minuuttia ja Josba 11 minuuttia.

Torjuntojen valossa Josba jopa hallitsi peliä. Tuomas Tokila torjui 26 kertaa ja kotijoukkueen maalivanhti 29 kertaa.

Josban maalintekijät olivat Eetu Kuittinen (1+0) ja Aleksi Matikainen (1+0). Eemeli Ruokonen (0+1) saalisti syöttöpisteen. Matikaisen maaliin ei merkitty syöttäjää ja Josban kolmas maali oli kotijoukkueen omaa tuotantoa.

Huomenna Josba kohtaa vieraissa Loviisan Torin.