Josban ote kirposi joulutauon alla

Kuvateksti: Josban maalilla torjui Tuomas Tokila. Kuva harjoituksista.

Josban joulutauko alkoi Sipoossa erikoisella tavalla. Kahden tasaisen erän jälkeen ote lopahti täysin ja ÅIF otti pisteet maalein 8-2 (2-2,1-0,5-0).

– Erikoinen lopputulos, kun kahden erän jälkeen ottelu näytti vielä meidän peliltä, päävalmentaja Antti Ruokonen ihmetteli.

Josba pääsi pelaamaan yhdeksän minuuttia ylivoimaa, mutta yhtään osumaa ei saatu aikaiseksi. Kolmannen erän lopulla ÅIF sai viisiminuuttisenkin Juuso Lehtiniemen taklaamisesta, mutta tehottomuus maalinteossa jatkui.

Ruokosen mukaan kolmannessa erässä mikään osa-alue ei toiminut puolustuksessakaan.

– Loukkaantumisten vuoksi kavennettiin jo toisessa erässä kolmeen kenttään. Sitten kavennettiin vielä lisää, mutta ei sekään auttanut. Jokainen ketju kävi vuoron perään ottamassa omiin, Ruokonen harmitteli.

Josban mustin hetki oli kolmannen erän puolivälin alla, kun ÅIF teki kolme maalia 23 sekuntiin. kaksi niistä syntyi tasakentällisin.

– Kun ote lopahti niin lopahti sitten kunnolla.

Ruokonen jaksaa kuitenkin valaa uskoa joukkueeseen. Joulun jälkeen viisikkoharjoittelu pääsee täyteen käyntiin, kun varusmiespalveluksesta palaa kolme miestä. Samalla on luvassa uutta koostumusta myös ylivoimaan.

– Tänään meni vähän joululomaa odotellessa tuo kolmas erä, mutta joulun jälkeen uutta kohti, Ruokonen kannusti joukkuettaan.

Josban avausmaalin teki rankkarilla Eetu Sorvali ja toisen maalin alivoimalla viimeisteli Ville Laasonen Joona Aurosen syötöstä.

Tuomas Tokila torjui Josban maalilla 22 kertaa ja vastustajan maalivahti 28 kertaa.

Josban seuraava ottelu on vieraissa Liminkaa vastaan 7. tammikuuta.