Josban nuoret vitosdivarin avauksessa Kontiolahdella

Josban nuorekas vitosdivariporukka avasi sarjan tappiolla ja tasapelillä lauantaina 10.10 Kontiolahdella.
Mukana oli yksi A-ikäinen ja pelaajista yli puolet edustavat C2 ja C1 junioreita sekä B ikäisiä mukana oli loppuosa 13+1 vahvuudesta.

Ensimmäisessä ottelussa kokeneet SBS Jekun pelaajat veivät tällä kertaa pidemmän korren tuloksin 6-2. Voin sanoa, että jatkossa on junioreilla täysi mahdollisuus haastaa kokeneet pelurit. Alun jännityksen jälkeen peli alkoi tasoittumaan.
Ketjut olivat pääsääntöisesti omiin ikäluokkiin jaettuina. Tasaisesti vastustaja teki meidän pienistä virheistä kuitteja sekä välillä heitti vain pitkää roikkupalloa, jossa fyysisyydellä pyrki irtopalloihin pääsemään kiinni.

Josba II – SBS Jekku 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)

Toisessa ottelussa vastaan tuli järjestävän seuran Leba IV ”kolmosukot”. Siihen peliin lähdettiin aivan eri sykkeellä ja uskalluksella, jossa voiton avaimia tarjoiltiin meille jo ekassa erässä. Parista YV tilanteesta saatiin toinen hyödynnettyä. Lukuisista paikoista huolimatta ensimmäinen erä päättyi vain 1-3 lukemissa meille. Sitten vastustajan ”vanehemmat” lihakset alkoivat vetryä ja he veivät toisen erän lukemin 2-1 pelin ollessa tilanteessa 3-4. Kolmannessa erässä olimme erän loppuosalla jo aikamoisessa myllyssäkin ja täytyy hattua nostaa, jopa kaksi kertaa vanhemmille vastustajille, miten hyvin jalka liikkui viimeisellä viidellä minuutilla. Kaveri nousi rinnalle vielä kahden maalin takaa ja oli jopa lopussa lähempänä voittoa.

Leba IV – Josba II 5-5 (1-3, 2-1, 2-1)

Merkille pantavaa oli, että joukkueen nuoremmat osat olivat +/- lukemissa vähintään samoissa kuin vanhemmat, jotka lähtivät näihin peleihin ehkä liiankin ”huumorilla” pelailemaan. Asenteen muuttaminen kesken pelin ei ole helppoa ja varmasti hyvää kokemusta tuli kaikille tältä osin. Tammisen sanoin, ”95% valmistautuminen tuo 50% tuloksen”…..

Kokonaisuutena oli hienosti pelatut pari ensimmäistä peliä, muistaen, että vastassa on aikuisia pelaajia. Ainoa ohjeistus oli nauttia näistä peleistä ja valmennuksen mielestä joukkueen ilme olikin vapautunut ja positiivinen alun jännityksen jälkeen.

Seuraava turnaus onkin IS-liikuntakeskuksella 31.10.2015. Silloin vastaan asettuvat sarjaa johtava Heki klo 15 ja sarjan hännillä oleva Coach Team II klo 17 alkaen.

Katsotaan sitten millä kokoonapanoilla joukkueemme vitosen pelejä sillon pelaa.