Josban Naisten II – turnaus Kuopiossa 24.1.

Josba II–OuPa, 0–5

Kakkosjoukkuuen tie kävi Kuopioon, ja ensimmäisenä vastaan asettui OuPa. Ensimmäisesta erästä lähtien peli oli odotettua rytinää eikä Josba päästänyt OuPaa helpolla. Pelin ensimmäinen erä oli varsin tasaväkinen, ja Josba selvitti alivoiman kaksi minuuttia maalitta. Josban ainoa jäähyllä istuja oli Jenni, joka tuomarin mukaan tuomittiin penkille ”liian innokkaasta pelaamisesta”. Ensimmäinen erä oli maaliton.

 

Toisen erän loppupuolella Josba pääsi pelaamaan ylivoimalla. Ylivoiman alussa kuviot kuitenkin hieman muuttuivat, kun Paulalla rusahti eturistiside. Ylivoimamaalia ei saatu aikaiseksi, mutta joukkue sumpli toisen erän tyylikkäästi – OuPa pääsi heiluttamaan verkkoja vain kerran. Kolmannessa erässä OuPa kuitenkin sai pallon kolme kertaa maalivahti Elinan taakse – viides OuPan maali syntyi tyhjiin. Elina pelasi maalilla kautensa tähän mennessä parhaan pelin!

 

Häviö jäi aluksi kaivelemaan. Jos ensimmäisen ja toisen erän hurmos olisi säilynyt vielä kolmanteen erään, olisi OuPalla todella ollut shortseissaan pitelemistä. Oupa-pelin rytinää kuvaillee Josban tapaturmatilasto: katkenneen eturistisiteen lisäksi Emilian jalassa todettiin hiusmurtuma ja Jenni sai päähänsä mailasta. Kontaktilajissa on riskinsä, mutta allekirjoittanut toivoo, että säbässäkin pelattaisiin nätisti.

 

 

 

Leba 96 II–Josba II, 1–2

Tappiosta oli selkeästi toivuttu, kun Josba asteli kentälle Lebaa vastaan. Josban peli oli ottelun alkuminuuteilta aivan loppuminuuteille siistiä ja säpäkkää säbää. Ensimmäisen ja toisen erän aikana ei maaleja syntynyt ollenkaan, vaan vasta kolmas erä näytti joukkueiden todellisen taisteluvireen. Josba pääsi pelaamaan ylivoimalla ajassa 39.39 ja ylivoimamaali syntyi ajassa 41.28, kun Jutta tempaisi pallon Ellin syötöstä maaliin. Joukkueen nuorikko Elli pelasi ensimmäistä kertaa ylivoimakokoonpanossa, ja hoiti vastuullisen tehtävänsä mallikkaasti.

 

Leba vastasi maaliin ajassa 41.57, kun taitava ”Musti” kikkaili pallon verkkoihin. Oliko Leballa kuitenkin hermo pinnassa, vai mistä johtui, että Leballe oli pian tulossa ja toinen jäähy? Lebalainen ei kuitenkaan ehtinyt mennä penkille, kun Jenni pamautti vedon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 43.43. Syötön antoi Hanna. Leba lähti jallittamaan Josbaa viime minuuteilla, mutta ei saanut tehtyä maalia kuudella kenttäpelaajalla. Pinja ehti vetää pallon kaukaa tyhjiin, mutta ottelun aika oli umpeutunut kaksi sekuntia sitten. Leba oli kukistettu 2–1!

 

-Paula Haaranen, joukkueenjohtaja