Josban naisten edustusjoukkueella kotiturnaus lauantaina

Lauantaina pelataan naissalibandya Joensuussa, kun Josban naiset palaavat pelien ääreen kotiturnauksessa peräti kolmen ottelun voimin. Liikuntakeskus Energyllä pelattavassa kotiturnauksessa Josban naisia lauantaina vastaan asettuu Tuupovaaran Urheilijat, kuopiolainen SB Welhot sekä Joroisten Jyske. Josban naisilla on ollut Areenan vuoroperuutuksista johtuen normaalia pitempi joulutauko ja edellisen turnauksen jälkeen yhteisiä treenejä ei ole turnauksen alla kuin yhdet, joten Josba lähtee erittäin haastavasta tilanteesta puolustamaan sarjan kärkipaikkaa kotiturnauksessa.

Sarjatilanne syyskauden jälkeen:

1 Josba 8 6 1 1 37 18 19 13
2 SB Welhot 8 5 1 2 36 24 12 11
3 TuuU 8 4 1 3 32 36 -4 9
4 JorJy 8 2 4 2 32 34 -2 8
5 Ulma 9 3 2 4 31 36 -5 8
6 SB Welhot II 9 0 1 8 22 42 -20 1

Sarjan tilastothttp://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373

Lauantai alkaa klo 11 tiukalla paikalliskamppailulla Josban ja TuuU:n välillä. Josba voitti joukkueiden ensimmäisen sarjapelikohtaamisen Iisalmessa vakuuttavasti 6-1, mutta TuuU:lla on varmasti nälkää ja laajempi kokoonpano tällä kertaa kasassa, joten samanlaista ryöpytystä on turha odottaa. Joukkueet kohtasivat joulutauon jälkeen toisensa harjoitusottelussa tiistaina ja siinä mittelössä Josba oli vahvempi lukemin 6-4. TuuU on tunnetusti Joensuun turnauksissa vahvana, joten Josban täytyy pelata hyvä peli, jotta voitto TuuU:sta irtoaa. TuuU majailee sarjassa tällä hetkellä kolmantena ja pelaa lauantain Josban tavoin kolme ottelua. Josban lisäksi TuuU kohtaa klo 13 iisalmelaisen Ulman ja klo 16 SB Welhojen 2-joukkueen.

Päivän toisessa ottelussaan Josba kohtaa klo 14 syyskauden jälkeen sarjakakkosena olevan kuopiolaisen SB Welhot, joka on aiheuttanut Josballe tähän mennessä kauden ainoan tappion. Welhottaret voittivat kauden avauskohtaamisessa Josban tiukan väännön jälkeen 2-1 ja tiukka kamppailu näiden joukkueiden välillä on varmasti tälläkin kertaa luvassa. Lauantaipäivän päätteeksi Josba kohtaa Joroisten Jyskeen, joka on kiusannut Josbaa molemmissa aiemmissa kauden kohtaamisissa. Kauden avausturnauksessa Josba voitti Jyskeen niukasti 5-4, mutta toisessa kohtaamisessa Jyske oli vain 4 sekunnin päässä voitosta, mutta Merike pelasti Josban tappiolta ja tasoitti pelin juuri ennen päätössummeria. Jyske jahtaa ahnaasti pisteitä tasaisen kärjen takana, joten päivä ei pääty Josballe mitenkään kevyellä tavalla.

Riina ja Noppa ovat valmiina nousemaan syyskauttakin korkeammalle tasolle. (Kuva: Jami Ivanoff)
Riina ja Noppa ovat valmiina nousemaan syyskauttakin korkeammalle tasolle. (Kuva: Jami Ivanoff)

Josban kokoonpanossa tapahtui joulutauolla muutoksia, kun mainiosti syyskaudella pelannut Alysha Sandholm joutui jättämään kauden kesken vaihto-opiskeluiden vuoksi. Kevätkaudelle Josba saa kuitenkin viime kaudella LeBan tehokkaimpana pelaajana häärineen Saara Pölösen, joka palasi syksyn vaihtoreissulta takaisin Suomeen. Saara ei ole kuitenkaan vielä kotiturnauksessa pelikunnossa, joten hänen apuja joudutaan odottamaan vielä hetki. Muuten Josba saa lähes täyden kokoonpanon kasaan ja vaikka treenitauko on ollut harmittavan pitkä niin hyvää tulosta ja pistesaldoa joukkue lähtee kotiturnauksesta hakemaan. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan punaiset pisteille! 🙂

Lauantain aikataulu:

11.00 Josba – TuuU
12.00 SB Welhot II – SB Welhot
13.00 TuuU – Ulma 
14.00 Josba – SB Welhot
15.00 Ulma – JorJy
16.00 TuuU – SB Welhot II
17.00 JorJy – Josba

***