Josban naiset täyden pistepotin siivittämänä sarjakärkeen

Josban naisten edustusjoukkueen syyskausi päättyi hienolla tavalla, kun lauantaina Kuopiosta matkasaaliiksi tuli kaksi voittoa: kuopiolainen SB Welhojen 2-joukkue kaatui 7-2 ja iisalmelainen Ulma 4-3. Kun sarjakärjessä ennen lauantain pelejä ollut SB Welhojen edustusjoukkue lisäsi pistetiliään vain yhden tasapelipisteen verran niin Josban naiset siirtyivät sarjan kärkipaikalle kahden pisteen erolla Welhoihin. Josban tehokkaimmat pelaajat lauantaina olivat Suvi Kuivisto (3+1), Merike Eskelinen (2+2), Nea Takkinen (2+1) ja Satu Kärnä (0+3). Josban maalivahti Jenna Väisänen pelasi molemmissa peleissä erinomaisesti ja oli tärkeä tekijä täyden pistepotin metsästyksessä. Sarjasta on nyt pelattu hieman yli puolet ja kausi jatkuu 14.tammikuuta Joensuussa. Alempana on sarjatilanne sekä molempien otteluiden otteluraportit. 

Josban tehopelaajat KuopiossaSuvi Kuivisto 3+1, Merike Eskelinen 2+2, Nea Takkinen 2+1, Satu Kärnä 0+3, Hanna Möykkynen 2+0, Minta Kärkkäinen 1+1, Juulia Salomies 1+0, Alysha Sandholm 0+1 & Taija Ahonen 0+1.

Sarjatilanne:

#
Joukkue
O
V
T
H
TM
PM
ME
P
1 Josba 8 6 1 1 37 18 19 13
2 SB Welhot 8 5 1 2 35 23 12 11
3 TuuU 8 4 1 3 31 35 -4 9
4 JorJy 8 2 4 2 32 34 -2 8
5 Ulma 9 3 2 4 31 36 -5 8
6 SB Welhot II 9 0 1 8 22 42 -20 1

(http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373)

Neljän pisteen reissu Kuopioon tällä iloisella poppoolla.
Neljän pisteen reissu Kuopioon tällä iloisella poppoolla.

SB Welhot II – Josba 2 – 7 (2-0, 0-3, 0-4)

Welhojen 2-joukkueen kausi on mennyt samaan tapaan kuin Josballa viime kaudella: joukkue on pelannut tasaisia pelejä, mutta pisteitä ei ole paljon kertynyt. Welhottaret aloittivat ottelun Josbaa vastaan kuitenkin mainiosti ja pelasi erittäin vahvan avauserän. Josba oli vaikeuksissa aktiivisten keltapaitojen kanssa ja Welhot tekikin kaksi maalia avauserässä. Ensimmäisen maalin teki Moona Tuhkanen, joka yllätti maalivahti Jenna Väisäsen matalalla vedolla. Welhojen toisen maalin teki kovalla vauhdilla läpiajoon karannut Anni Venäläinen. Josballa oli ensimmäisessä erässä omat maalintekopaikkansa, mutta Welhojen maalivahti pelasi tolppien välissä mainiosti.

Josban peli lähti paremmin käyntiin vasta toisessa erässä, kun parkettilattia oli tullut pelaajille hieman tutummaksi. Suvi Kuivisto avasi Josban maalitilin suvimaiseen tyyliin lyömällä pallon ilmasta Welhojen maaliverkkoihin ajassa 22.46. Kavennusmaalin jälkeen Josban Noora Heikkilä joutui jäähyaitioon kaksiminuuttiselle, mutta se ei Josban peliä hetkauttanut vaan puolustaja Hanna Möykkynen avasi kauden pistetilinsä laukomalla kaukolaukauksella alivoimamaalin. Tasoitusmaalin jälkeen Welhot otti jäähyn, mutta Josba ei saanut ylivoimalla maalia aikaan. Erän lopussa Josban monitaituri Satu Kärnä karkasi pallon kanssa läpiajoon ja antoi todellisen namupassin takaa upeasti mukaan juosseelle Merike Eskeliselle, joka siirsi pallon varmasti maaliin.

Kolmas erä jatkui Josban hallinnassa ja erän toisella minuutilla Nea Takkinen käytti Welhojen harhasyötön hyväkseen ja laukoi Josballe neljännen maalin. Josba ei neljään maaliin tyytynyt vaan Satu Kärnä antoi toisen upean syötön tällä kertaa Juulia Salomiehelle, joka napautti pallon komeasti vapaasta tilasta maaliverkkoihin, kun Welhojen puolustus ja maalivahti ei tiennyt edes minne Satu oli pallon taikonut. Juulin maalin jälkeisessä vaihdossa Minta pelasi pallon maalin eteen Merikelle, joka sai pyöräytettyä pallon maaliverkkoihin. Josba oli siirtynyt nopeassa tahdissa 6-2-johtoasemaan. Ottelun viimeinen maali syntyi viimeisellä minuutilla kun Suvin upea pesäpallolyönti kimposi Welhojen tolpasta Nealle ja Nea kanttasi hienolla tavalla keskelle ja laukoi pallon upealla tavalla maaliin.

Josba voitti ottelun nihkeästä alusta huolimatta hienosti 7-2 ja tämä ottelu oli jälleen loistava osoitus joukkueen henkisestä voimavarasta: vaikka avauserässä vastustaja oli hyvä ja nousi johtoasemaan niin joukkue luotti omaan tekemiseensä loppuun asti. Welhojen avauserän esitys oli vahva osoitus siitä, että Welhojen 2-joukkue ei ole pistesaldosta huolimatta mikään heittopussi tässä sarjassa. Josban parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti kaksi upeaa maalia tehnyt Nea Takkinen, mutta joukkueessa oli varsinkin avauserän jälkeen paljon onnistujia. Tärkeät kaksi pistettä jälleen punapaitojen kausisaldoon.

Jenna sai huhkia lauantaina molemmissa peleissä tolppien välissä.
Jenna sai huhkia molemmissa peleissä tolppien välissä.

Josba – Ulma 4 – 3 (3-1, 1-0, 0-2)

Josba voitti iisalmelaisen Ulman avausturnauksessa upeasti 7-2, mutta sen jälkeen Ulman peli on parantunut nousujohteisesti ja takana olikin täyden neljän pisteen kotiturnaus ja tasapeli sarjan kärjessä ollutta Welhojen edustusjoukkuetta vastaan. Ottelusta odotettiin tasaista ja sellainen siitä tulikin. Ensimmäisessä erässä Josba pelasi kauden parasta peliään ja sai luotua paljon vaarallisia tilanteita Ulman maalivahdin Marjo Husson maalille. Ottelun avausmaali syntyi ottelun kolmannella minuutilla, kun Merike Eskelinen ja Suvi Kuivisto pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen ja Suvi pisti pallon upeasti maaliin Meriken loistavasta esityöstä. Ulma oli ajoittain vaikeuksissa Josban nopeiden hyökkäysten kanssa ja sen johdosta tulikin avauserässä yksi jäähy ulmalaisille. Josba ei saanut ylivoimalla maalia aikaan. Avauserän viimeisellä minuutilla tehtiinkin ennätykselliset kolme maalia. Ensiksi Suvi Kuivisto pyöritteli tällä kertaa Nea Takkisen kanssa Ulman puolustuksen solmuun ja laukoi ottelun toisen maalinsa. Seuraavassa vaihdossa Ulma avasi oman maalitilinsä Jaana Saarivainion maalilla, mutta Josba ehti vielä sen jälkeen nousta takaisin kahden maalin johtoasemaan, kun Hanna Möykkynen nousi laidasta nopsilla jaloillaan ja laukoi pallon kolmannen kerran Husson selän taakse. Vauhdikas erä päättyi siis Josban 3-1-johtoasemassa.

Toisessa erässä Josba jatkoi pelin hallintaa entistä enemmän ja erän alussa P-viisikko juoni kulmavaparista hienon maalin. Merike Eskelinen tarjoili namupassin takanurkalle hiipineelle Minta Kärkkäiselle, joka pisti pallon varmasti maaliin. 4-1-maalin jälkeen peli jatkui Josban hallinnassa, mutta Ulma sai puolustettua vaarallisetkin paikat pois ja Josba ei lisämaaleja saanut toisessa erässä. Ulma sai luotua toisen erän vaarallisimmat tilanteet nopeista vastahyökkäyksistä, mutta Jenna Väisänen torjui Ulman yritykset hyvällä varmuudella.

Kolmas erä alkoi Ulman salamamaalilla, kun 5 sekuntia aloituksen jälkeen Heidi Jankkuri rynnisti Josban viisikon läpi ja kavensi pelin tilanteeksi 4-2. Ulma sai nopeasta kavennusmaalista lisäenergiaa ja kun Ulma saa hyvän fiiliksen päälle niin sitä pyöritystä on vaikea pysäyttää. Josban onneksi Jenna ja maalitolpat olivat hyvin suojattuna lähes koko erän ajan, koska Ulman pitkätkin pyöritykset päättyivät ilman maaleja. Ulman kiri hidastui erän loppupuolella, kun Piia Kiiskinen joutui jäähyaitioon ja Josba pääsi pyörittämään ylivoimaa. Josban ylivoima ei tuottanut tulosta ja Ulma iskikin välittömästi sen jälkeen kavennusmaalin. Joukkueen kapteeni Hanne Kurkinen laukoi pallon maaliin ja tilanne oli 4-3, kun pelikello näytti aikaa 41.52. Ulma yritti kaikin voimin saada tasoitusmaalia aikaan, mutta Outi Ronkainen joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti josbalaisia ja Josba pääsi pelaamaan ottelun viimeiset kaksi minuuttia ylivoimalla. Ulma sai pelattua pallon Josban puolustusalueelle ja otti maalivahdin pois, mutta tasoitusmaalia ei Ulma ehtinyt kovasta yrityksestä huolimatta saada enää aikaan. Josba voitti trillerimäisen ottelun lukemin 4-3 ja oli aika keinua täyden neljän pisteen voittotanssit.

Ottelu oli odotetun vauhdikas ja huomattavasti parempitasoinen peli kuin kauden avauskohtaaminen näiden joukkueiden välillä. Josba pelasi varsinkin kaksi ensimmäistä erää todella vahvaa peliä, mutta Ulma pääsi kolmannessa erässä ansaitusti lähelle tasapeliä. Ulma on edelleen sarjassa viidentenä, mutta Kuopion pelit osoittivat, että Ulma on kovassa nosteessa ja tulee varmasti taistelemaan kynsin ja hampain sarjan kärkisijoista. Josban pelaajista Suvi Kuivisto pelasi mainion pelin kahden maalin lisäksi. Maalivahti Jenna Väisänen otti varsinkin Ulman kirivaiheesa monta tärkeää torjuntaa ja Jennaa voi koko joukkue kiittää pisteistä. Kuopion reissusta mukaan tuli siis täydet neljä pistettä ja punapaidat siirtyivät sarjan kärkipaikalle, kun Welhot pelasivat tasan Ulman kanssa ja hävisivät Tuupovaaran Urheilijoille. Tästä on hyvä jatkaa kevätkaudelle! 🙂

Neljän pisteen tuuletukset.
Neljän pisteen tuuletukset.