Josban naiset syttyi hitaasti liekkeihin: 8-4-voitto D-pojista

Josban naisten edustusjoukkue pelasi kauden ensimmäisen virallisemman harjoitusottelun Josban D-junnupoikia vastaan maanantai-iltana. Ottelu lähti naisten osalta nihkeästi käyntiin, mutta toisesta erästä eteenpäin peli alkoi rullaamaan ja naiset pääsivät juhlimaan ottelun loputtua hienoa 8-4 (0-4, 5-0, 3-0) –voittoa. Naisten edustusjoukkueesta muumitikkarin arvoisesti pelasi vahvaa pallotonta ja maskipelaamista pelannut Juulia Salomies (0+2) ja naisten tehokkain pelaaja oli Merike Eskelinen (3+1). Naisten maalivahti Jenna Väisänen (0+1) piti avauserän haastavien tilanteiden jälkeen maalinsa puhtaana ja otti paljon varmoja liimakoppeja kätösiinsä.

Jenna piti avauserän jälkeen maalinsa puhtaana.
Jenna piti avauserän jälkeen maalinsa puhtaana.

 

Ottelun avauserä alkoi vauhdikkaasti ja vaikka naiset saivat luotua jonkin verran maalintekopaikkoja niin erän maaleista vastasi nopeilla vastahyökkäyksillä neljästi pallon maalin iskeneet vikkelät D-pojat. 1.erän jälkeen tilanne oli 0-4.

Toisessa erässä Josban naiset jatkoivat aktiivista pallollista peliään sekä paransi viisikkojen puolustuspeliä ja siitä alkoikin todellinen maalikimara: Hanna Möykkynen (1+0) teki naisten avausmaalin ja lähes heti sen perään Merike kavensi pelin tilanteeksi 2-4. Petra Hartikaista rikottiin läpiajotilanteessa ja vaikka Petra ei saanut rangaistuslaukauksesta maalia niin ylivoimalla Noora Heikkilä (1+0) laukoi pallon maaliin. 2.erän lopussa Merike ja Nea Takkinen (1+0) napautti vielä maalit naiseen ja 2.erätauolle mentiin naisten 5-4-johtoasemassa.

Kolmas erä jatkui naisten hallinnassa ja Merike pamautti hattutempun täyteen upealla vedollaan ylämummoon. Ottelun loppulukemia kaunisteli vielä puolustajat Tiia Turunen (1+0) ja Saara Pölönen (1+0) ja näin ollen JoSBan naiset pääsivät tuulettamaan nihkeästä alusta huolimatta 8-4-voittoa tapahtumarikkaasta harjoitusottelusta.

Ottelun jälkeinen voittorinki.
Ottelun jälkeinen voittorinki.

 

Naisten joukkueen peliesitys oli ensimmäisen erän osalta jännittynyt ja hermostunut, mutta kahden viimeisen erän aikana viisikoiden peli kehittyi hyvään suuntaan. Kauden alku odottaa jo vajaan kuukauden päässä (24.9.), mutta joukkuepelin kehittämiselle on vielä aikaa. Edustusjoukkueen kokoonpanosta puuttuivat puolustajat Taija Ahonen, Heidi Suomalainen ja Jasmin Kaikusalo, mutta heitä hyvin paikkasivat 2-joukkueen maalinkin makuun päässyt Tiia Turunen ja kovalla prosentilla irtopallot voittanut Sanna Neuvonen. Valmentaja Lasse Korhonen oli tyytyväinen pelaajien asenteeseen: ”Vaikka avauserä oli tuloksellisesti heikko niin joukkue ei luovuttanut, vaan jaksoi jatkaa yrittämistään ja lopputulos oli juuri niin hyvä kuin ansaittiin: tästä on hyvä jatkaa.”

img_2086-2_28721471203_o

***

Joukkueen tehopisteet: Merike Eskelinen 3+1; Juulia Salomies 0+2; Nea Takkinen, Hanna Möykkynen, Noora Heikkilä, Tiia Turunen ja Saara Pölönen 1+0; Riina Pajarinen, Minta Kärkkäinen, Laura Helminen ja Jenna Väisänen 0+1.

***