Josban naiset säilytti kärkipaikan ja varmisti jatkokarsintapaikan

Josban naisten edustusjoukkueen 2.divisioonakausi jatkui lauantaina Joroisissa. Päivän ensimmäisessä ottelussa Josba nousi jo kolmannen kerran tällä kaudella nihkeästä alusta huolimatta voittoon SB Welhojen kakkosjoukkueesta: tällä kertaa lukemin 5-3. Josban sankarina toimi puhtaan hattutempun (=kolme maalia peräkkäin) tehnyt Merike Eskelinen. Päivän toisessa ottelussa Josba pelasi 2-2-tasapelin sarjan kärkikamppailussa SB Welhojen edustusjoukkuetta vastaan. Kolmen pisteen saldon ansiosta Josba säilytti sarjan kärkipaikan yhden pisteen erolla SB Welhoihin ennen alkulohkon viimeisiä pelejä, jotka pelataan sunnuntaina 5.3. Joensuussa.

Tuupovaaran Urheilijat voitti Joroisissa hienosti molemmat ottelunsa ja on sarjassa kolmantenta vain kahden pisteen päässä Josbasta. TuuU on ilmoittanut kuitenkin jo kauden alussa, etteivät he lähde jatkokarsintoihin, jos he sijoittuvat kahden parhaan joukkoon, joten tämän takia Josba ja SB Welhot varmistivat paikkansa jatkokarsinnoissa Joroisten turnauksen tulosten perusteella. Josba ei tyydy kuitenkaan pelkkään jatkopaikkaan vaan lähtee hakemaan Joensuun turnauksesta täyttä pistepottia ja lohkovoittoa, joka toisi myös yhden lisäpisteen jatkokarsintoihin. 

Josban tehonaiset Joroisissa: Merike Eskelinen 3+0, Suvi Kuivisto 2+0, Petra Hartikainen 1+1, Jasmin Kaikusalo 0+2, Noora Heikkilä 1+0, Juulia Salomies 0+1, Nea Takkinen 0+1, Minta Kärkkäinen 0+1 & Riikka Heikkilä 0+1.

IMG-20170204-WA0017

Päivän tulokset:
SB Welhot – JorJy 5-3, SB Welhot II – Josba 3-5, Ulma – JorJy 3-4, Josba – SB Welhot 2-2, TuuU – SB Welhot II 6-3, SB Welhot – Ulma 4-3, JorJy – TuuU 4-5

Sarjatilanne:

1

Josba

13

8

4

1

52

30

22

20

2

SB Welhot

13

8

3

2

55

36

19

19

3

TuuU

13

8

2

3

52

46

6

18

4

JorJy

13

4

4

5

52

55

-3

12

5

Ulma

13

3

2

8

40

52

-12

8

6

SB Welhot II

13

0

1

12

32

64

-32

1

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373

IMG-20170204-WA0023

SB Welhot II – Josba 3 – 5 (1-0, 2-2, 0-3)

SB Welhojen kakkosjoukkue on pelannut Josbaa vastaan aiemmissa peleissä vahvan avauserän ja samalla kaavalla mentiin myös Joroisissa. Welhottaret menivät nopean vastahyökkäyksen jälkeen 1-0-johtoon avauserän alkupuoliskolla, kun Jenni Jalkanen yllätti laukauksellaan Josban maalissa päivän molemmissa peleissä torjuneen Jenna Väisäsen. Ensimmäisessä erässä Josba oli kovasta latautumisesta huolimatta todella huono eikä maalintekopaikkojakaan juuri siunaantunut.

Toisessa erässä Josba paransi hieman, muttei tarpeeksi. Erän alussa Welhojen Liisi Soppela vei kuopiolaiset jo 2-0-johtoon maalin edestä. Josban onneksi puolustaja Petra ”Petumoni” Hartikainen (1+1) oli tänään loistavalla pelipäällä alusta asti ja hän kavensi pelin hienolla laukauksellaan 2-1:een Minta Kärkkäisen näppärästä syötöstä. Erän puolivälin lähestyessä Josban Suvi Kuiviston maila osui Welhojen pelaajan päähän ja Suvi pääsi viettämään aikaa jäähypenkille. Suvin jäähy kostautui, kun Welhojen oivallinen ylivoimakuvio pelattiin Giia Karjalaiselle, joka laukoi pallon upeasti maaliin. Josba on ollut tällä kaudella lähes jokaisessa ottelussa takaa-ajoasemassa, joten 3-1-tilanne ei ollut mitenkään uutta. Ja juuri sen vuoksi luovuttamisen elkeitä ei kentällä näkynyt ja Merike Eskelinen kavensikin pelin Petumonin esityöstä ajassa 24.47. Toisessa erässä ei muita tilastomerkintöjä enää nähty, joten Welhot oli viimeiseen erään lähdettäessä yllätysvoitossa kiinni.

Josba teki kuitenkin 3.erässä ”Josbat” ja nousi jälleen hienolla tavalla voittoon. Merike täydensi puhtaan hattutempun kahdella kolmannen erän maalillaan (ajassa 34.29 & 39.10), joihin molempiin esityön teki joukkueen kapteeni Jasmin Kaikusalo (0+2). Merike oli niin kovassa iskussa, että hänellä oli varaa missata yksi rangaistuslaukauskin, johon Welhojen maalivahti Tanja Kaipainen sai juuri ja juuri näppinsä väliin. Kumpikaan joukkue ei saanut hyödynnettyä omia ylivoimahetkiään kolmannen erän loppupuolella, mutta Josba iski oman alivoiman lopussa, kun Nea Takkinen pelasi pallon maalin eteen Suvi Kuivistolle, joka siirsi pallon maaliin ja vei Josban 3-5-johtoon, kun peliä oli jäljellä hieman yli minuutti. Viimeinen minuutti oli Welhoilta kovaa yritystä, mutta Josba piti maalin lopussa puhtaana ja nappasi pelistä tärkeät kaksi pistettä.

Josba pelasi erittäin heikon pelin niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Tehopelaajat Merike, Petumoni ja Jasu pelastivat Josballe pisteet omalla tehokkuudellaan, mutta tyytyväinen ei joukkue todellakaan pelin jälkeen ollut muuhun kuin kahteen pisteeseen. Koutsin ohje olikin pelin jälkeen: tämä peli nollataan ja unohdetaan välittömästi, koska edessä oli täysin erilainen peli sarjakakkosta SB Welhoja vastaan.

Erätauoilla riitti mietittävää.
Erätauoilla riitti hyvin paljon mietittävää.

Josba – SB Welhot 2 – 2 (1-1, 0-1, 1-0)

Josba ja SB Welhojen edustusjoukkue olivat pelanneet kauden aikana kaksi tasaista peliä tähän mennessä, joista toinen oli päättynyt Welhojen 2-1-voittoon ja toinen peli 2-2-tasapeliin. Joukkueiden ero sarjataulukossa oli vain yksi piste, joten sarjan kärkitaistelun osalta edessä oli äärimmäisen tärkeä peli. Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaana ja fyysisenä. Josban Juulia Salomies oli karkaamassa puolittaiseen läpiajoon, mutta hänet jouduttiin kaatamaan ja Josba pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ylivoima pyöri aluksi hyvin, mutta sitten tapahtui ikävä käänne: Welhot pääsi alivoimalla Josban päätyyn ja Senja Lappi oli hanakkana maalin eteen pomppineella irtopallolla ja teki alivoimalla Welhoille avausmaalin. Josba aloitti tämänkin pelin perinteiseen tapaansa antamalla vastustajalle johtoaseman avauserässä. Pirteästi avauserässä pelannut hyökkäyskolmikko Juuli-Riikka-Noppa sai annettua hyvää painetta Welhojen puolustuksella ja Riikan hyvän karvauksen kautta pallo ajautuikin Nopalle, joka laukoi kauden avausmaalinsa hienolla vedolla tasoittaen pelin 1-1:een ajassa 8.39. Avauserän lopussa Josba pääsi pyörittämään toistamiseen ylivoimaa, mutta tänään ylivoimapelistä puuttui se terävin vire ja Welhojen alivoima pelasi vahvaa peliä.

Toisessa erässä peli jatkui entistä kovempana ja Josban varakapteeni Heidi Suomalainen joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia. Koutsilla riitti pähkäiltävää peluutuksen kanssa, koska tässä pelissä jokainen pelaaja nosti omaa tasoaan verrattuna avauspeliin. Koska treeneissä ei ole päästy kokeilemaan uusia ketjukoostumuksia sairastumisten takia niin mikäs onkaan parempi paikka kuin sarjan kärkikamppailu? Ettei koutsiosasto päässyt liian helpolla niin liekeissä päivän molemmissa peleissä ollut Petra Hartikainenkin otti osumaa laitaväännössä ja joutui huilaamaan hetken aikaa ja pakka sekoittui entisestään. Kaikesta huolimatta Josba sai uusilla koostumuksilla yllättäviä kuvioita aikaan, mutta maalinteosta 2.erässä vastasi Welhojen Kirsi Turunen, jonka maaliin esityön teki Marianne Sirviö. Viimeiseen erään mentiin Welhojen 1-2-johtoasemassa eli Josballe hyvinkin tutussa tilanteessa.

Kolmannessa erässä Josba lähti harjoittelemaan uusien hyökkäyskolmikoiden toimimista ja pelaajat saivat kokeilla kemioita uusien tuttavuuksien kanssa entistä enemmän. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa molemmissa päissä ja erityisesti Josban maalivahti Jenna Väisänen venyi pallon eteen pahoissakin paikoissa erittäin vakuuttavasti. Erän puolivälin jälkeen Josban Taija Ahonen ja Juulia Salomies syötteli vikkeläjalkaisen ja vinkeän Suvi Kuiviston läpiajoon ja Suvi osoitti, että perjantain läpiajoharjoitukset eivät olleet menneet hukkaan ja Suvi höynäytti Welhojen maalivahtia ja nosti pallon varmalla tavalla maaliin tasoittaen pelin 2-2:een. Ottelun viimeiset seitsemän minuuttia oli raivokasta taistelua joka puolella kenttää, mutta lopulta kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa ja pisteet jaettiin samaan tapaan kuin edellisessä kohtaamisessa lukemin 2-2. Tämäkin ottelu olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa, mutta tasapeli ei ollut myöskään suuri vääryys. 

Petu ja Hepe ottivat vähän huilia, kun koutsi pääsi testaamaan uusia kentällisiä kärkikamppailussa.
Hepe ja Petu ottivat vähän huilia, kun koutsi pääsi testaamaan uusia kentällisiä kärkikamppailussa.

Josban onnistujia toisessa ottelussa oli omalla tavallaan koko joukkue, koska loukkaantumiset ja haaverit sekoittivat pakkaa läpi ottelun, mutta pelaajat sopeutuivat hyvin uusiin tilanteisiin. Maalivahti Jenna Väisänen teki huiman tempun nollaamalla avausottelun ja torjui monta vaarallista paikkaa Josban maalilla. Noora Heikkilä avasi kauden maalihanansa ja paikkasi puolustuksessa Hepeä mainiosti. Nopan ja Jennan lisäksi Riikka ja Juuli paransivat huomattavasti peliään avausottelusta. Tasapelin ansiosta Josba säilytti ennen kahta viimeistä peliä yhden pisteen johtoaseman Welhojen suhteen, mutta jäljellä on vielä kaksi kovaa ottelua TuuU:ta ja Ulmaa vastaan. Welhot pelaavat Joensuussa myös TuuU:ta vastaan ja toisessa ottelussa Welhot kohtaa Joroisten Jyskeen. Alkusarjan viimeiset pelit ovat siis sunnuntaina 5.3. Joensuussa Liikuntakeskus Energyllä. Tervetuloa katsomaan miten alkulohko päättyy! 🙂

< 4.2.2017 >