Josban naiset lohkovoittoon!

5.3.2017

Josban naisten edustusjoukkue päätti 2.divisioonan alkulohkon sunnuntaina 3-3-tasapeliin Tuupovaaran Urheilijoita vastaan ja voitti iisalmelaisen Ulman hienon loppukirin ansiosta 3-2. Kun samaan aikaan sarjan kakkosena ollut kuopiolainen SB Welhot hävisi molemmat ottelunsa niin Josba piti sarjan kärkipaikan loppuun asti ja pääsi juhlimaan lohkovoittoa sunnuntaina! Lohkovoiton ansiosta Josba saa yhden lisäpisteen kahden viikon päästä pelattaviin ensimmäisiin jatkokarsintoihin. Josban tehopelaajia olivat tänään Merike Eskelinen (2+1), Minna Ikävalko (2+0), Riikka Heikkilä (1+1), Jasmin Kaikusalo (0+2) ja Juulia Salomies (0+1). Maalivahtina molemmissa peleissä hienosti pelasi Jenna Väisänen. Alempana on otteluraportit molemmista Josban otteluista.

Lopullinen sarjatilanne:

1. Josba 23 pistettä
2. TuuU 21 p.
3. SB Welhot 19 p.
4. JorJy 16 p.
5. Ulma 10 p.
6. SB Welhot II 1 p.

Sarjan tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-ks-n2d-05-sk-n2d-06/1373

Alkulohko päättyi positiiviseen tulokseen.
Alkulohko päättyi positiiviseen tulokseen.

Alkulohkojen viimeiset pelit toivat pieniä muutoksia sarjatilanteeseen, kun TuuU nousi Welhojen ohi sarjakakkoseksi Joensuun turnauksen pelien ansiosta. TuuU oli ilmoittanut kuitenkin jo ennen kauden alkua etteivät he lähde jatkokarsintoihin jos heille paikka sinne aukeaisi, joten Welhot saa TuuU:n paikan jatkokarsinnoissa. Joroisten Jyske pelasi hienon kauden päätösturnauksen voittamalla molemmat ottelunsa selvästi ja sijoittui lohkossa neljänneksi. Putoamiskarsintoihin joutuvat viime kauden sarjaykkönen iisalmelainen Ulma sekä SB Welhojen 2-joukkue, joka keräsi kauden aikana vain yhden tasapelipisteen. Putoamiskarsinnat pelataan Iisalmessa ja ylöspäin pyrkivät kontiolahtelainen FB Factor sekä Vuorelan Veikot.

Josban kausi on ollut viime kauteen verrattuna täysin päinvastainen: viime kaudella Josba voitti ainoastaan yhden ottelun ja joutui putoamiskarsintoihin, mutta tällä kaudella Josba hävisi ainoastaan yhden sarjaottelun alkulohkossa ja edessä on karsinnat ylöspäin. Ensimmäinen karsintavaihe pelataan kahden viikon päästä sunnuntaina 19.3. Enon liikuntahallilla ja vastaan tulevat SB Welhojen lisäksi Imatran Voima sekä Top Team Savonlinnasta.

Josban kausi on ollut yhtä ylösnousua: joukkue on ollut häviöllä peräti 13 ottelussa, mutta hävinnyt silti vain yhden.
Välillä on käyty maassa, mutta kokonaisuudessaan kausi on ollut ylösnousua: joukkue on ollut häviöllä peräti 12 ottelussa, mutta hävinnyt silti vain yhden.

 

Josba – TuuU 3-3 (1-1, 1-0, 1-2)

Josban ja TuuU:n välisestä aamuottelusta odotettiin tasaista peliä ja tuloksen muodossa sellainen saatiinkin. Josba hallitsi avauserää kuitenkin selvästi ja pallonhallinta oli vahvasti Josballa. Josban joukkueeseen tiistaina liittynyt Minna Ikävalko pelasi mainion debyyttiottelun ja pamautti heti avauserässä upean vedon TuuU:n maaliverkkoihin puolesta kentästä ja siirsi Josban johtoasemaan. Josban ilo ei kestänyt kauan, kun TuuU sai luotua lähes minuutin pyörityksen Josban päähän ja lopulta liekeissä tänään ollut TuuU:n Inga Agonen (3+0) huitaisi pallon ilmasta maaliin. Vaikka Josba hallitsi ensimmäistä erää selvästi niin erätauolle mentiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisessa erässä TuuU pääsi jo paremmin peliin mukaan ja molemmissa päissä maalivahdit joutuivat venymään hyviin torjuntoihin. Josban Jenna Väisänen otti tärkeitä torjuntoja omassa päässä ja TuuU:n Suvi Hiltunen nappasi Josban korkeat vedot vakuuttavalla varmuudella. Toisen erän lopussa Josban pyörityksen jälkeen pallo pyöri TuuU:n maalin edessä ja pallo vieri lopulta TuuU:n puolustajan ohjauksesta maaliin ja Josba siirtyi 2-1-johtoasemaan.

Kolmannessa erässä TuuU pyrki saamaan nopeilla vastahyökkäyksillä tasoitusta aikaan ja ajassa 34.43 Eini Ratinen pääsi nousemaan laidasta maalia kohti ja syötti upeasti vapaana olleelle Ingalle, joka tasoitti pelin 2-2:een. Josban nukahdus puolustuksessa ei lannistanut joukkuetta vaan voitonnälkäinen joukkue lähti hakemaan johtomaalia entistä ahnaammin. Lopulta ajassa 42.01 debytantti Minna Ikävalko puikkelehti laidasta kohti TuuU:n maalia ja laukoi pallon upealla laukauksellaan ylämummoon ja Josba oli siirtynyt jälleen maalin johtoasemaan. TuuU lähti hakemaan tasoitusmaalia kovalla vimmalla ja ajassa 43.31 Inga viimeisteli hattutemppunsa Minna Laitisen tarjoamasta lättysyötöstä ja tasoitti pelin 3-3:een. Josba saattoi tarvita täysiä pisteitä lohkovoittoa varten, joten tasapeliin joukkue ei halunnut tyytyä vaan haki vimmatusti vielä voittomaalia, mutta ei siinä lopulta onnistunut. Näin ollen Josba ja TuuU tasasivat pisteet lukemin 3-3 ja Josba joutui oman Ulma-pelin lisäksi jännittämään Welhojen pelien tuloksia oman lohkovoittonsa suhteen.

Josban parhaimmistoa aamuottelussa oli mainion debyytin tehnyt Minna Ikävalko, maalissa hyviä torjuntoja ottanut Jenna Väisänen sekä ottelun parhaana pelaajana palkittu Petra Hartikainen. Tasapeli ei joukkuetta tyydyttänyt, mutta peliesitys oli pääasiallisesti melko hyvä.

Kahden maalin Minna: loistava debyytti Josban paitaan! :)
Kahden maalin Minna: loistava debyytti Josban paitaan! 🙂

 

Josba – Ulma 3-2 (0-1, 0-0, 3-1)

Josba ja Ulma vaihtavat yhden kauden aikana paikkoja karsintapaikkojen suhteen: Ulma voitti viime vuonna lohkon ja eteni jatkokarsintoihin, mutta jää tällä kaudella piinaaviin putoamiskarsintoihin. Josba vastaavasti säilyi 2.divisioonassa edeliskaudella putoamiskarsintojen kautta, mutta nousi viime kauden jumbosijalta tällä kaudella kärkipaikalle Ulman tilalle. Totuus on kuitenkin se, että Ulma on alisuorittanut koko kauden ja tiukat ottelut ovat kääntyneet pääsääntöisesti Ulman vastustajien hyödyksi. Tämä tiedostettiin Josban leirissä ennen alkulohkon viimeistä peliä. Avauserässä huomattiinkin, että Ulma on edelleen parhaimmillaan kova joukkue: Ulma karvasi ahnaasti ja teki Josban pelistä vaikeaa. Miia Bovellan vei Ulman johtoon avauerässä ajassa 3.26 ja se maali oli Ulmalle täysin ansaittu. Vaikka Josba yritti saada otetta pelistä takaiskumaalin jälkeen niin Ulman aktiivinen ja yritteliäs pelitapa teki siitä vaikeaa. Ulma johtikin avauserän jälkeen ansaitusti 0-1.

Toisessa erässä Ulma jaksoi jatkaa samanlaista peliä ja vaikka Josba sai hieman paremmin juonenpäästä kiinni niin maaleja ei Josba saanut aikaan. Erän lopussa Ulma alkoi jo hieman väsyä ja osittain siitä syystä Jaana Saarivainio joutui rikkomaan Josban pelaajaa ja Josba pääsi pyörittämään ylivoimaa. Erän lopussa ylivoima ei saanut maalia aikaan ja viimeiseen erään lähdettiin edelleen Ulman johtoasemassa.

Kolmannen erän alussa Josba sai pyörittää vielä hetken ylivoimaa ja erätauon ohjeiden mukaan pallo pelattiin Merikelle, joka laukoi pallon komeasti takanurkkaan Jasmin Kaikusalon hyvästä syötöstä. Meriken tasoitusmaalin jälkeen Josba sai paremmin otetta pelistä, mutta Ulma oli se, joka seuraavana pääsi tuulettamaan maalia: Josban puolustajan syöttö karkasi suoraan maalin edessä yksin olleen Ulman Johanna Putkosen lapaan, joka laukoi pallon Josban maaliverkkoihin ja Ulma oli jälleen johtoasemassa. Josba on ollut tällä kaudella peräti 11 ottelussa tappioasemassa, joten takaa-ajoasema on tullut tutuksi ja luovuttaminen ei käynyt kenenkään mielessä, vaikka Ulma oli pelannutkin mainion ottelun. Kello alkoi käydä Josbaa vastaan ja näytti siltä, että kovasta yrityksestä huolimatta Josba jää ilman pisteitä. Sitten kentällä alkoi hetkellinen Juulia Salomies -show: Juuli karkasi ensiksi läpiajoon ja vaikkei siitä tullut maalia niin Juuli taisteli pallon takaisin joukkueelle ja pallo ajautui Juulin kautta Riikka Heikkilälle, joka laukoi pallon Ulman maalivahti Marjo Husson kypärän vierestä ylänurkkaan ja peli oli jälleen tasan. Riikan tasoitusmaalin jälkeen Ulman kapteeni Hanne Kurkinen ja Josban Laura Helminen kaatuilivat yhdessä maahan ja sen tapahtuman jälkeen tapahtui Energyllä jotain upeaa: Josban kapteeni Jasmin Kaikusalo roikotti pallon omasta päästä Merike Eskeliselle, joka näpäytti pallon upealla tavalla suoraan pompusta Ulman maaliverkkoihin ja samalla kun Merike johdatti Josban tuuletusrinkiä niin ulmalaiset miettivät, että mitä tässä juuri tapahtui? Meriken maali syntyi ajassa 41.10 eli edessä oli vielä piinaavat minuutit. Ulman kova yritys ei kuitenkaan tuottanut lopulta tulosta vaan Josba sai pidettyä maalin puhtaana loppuun saakka ja pääsi tuulettamaan helpottavaa 3-2-voittoa Ulmasta.

Ulma pelasi erittäin hyvän ottelun ja ei olisi ollut suuri vääryys jos Ulma olisi saanut tasapelipisteen tai vaikka voittanut ottelua. Ulma osoitti tässä pelissä, että vaikka joukkue joutuukin putoamiskarsintoihin niin Ulman paikka on 2.divisioonassa. Ihmeitä täytyy käydä jos Ulma ei omassa kotiturnauksessaan säilytä sarjapaikkaansa. Josba ei pelannut missään tapauksessa huonosti, vaikka vaikea peli tämä oli: suurin syy tällaiselle lopputulokselle on nimenomaan Ulman hyvyydessä. Josban parhaimpana pelaajana palkittiin ansaitusti Jasmin Kaikusalo. Ulma-pelin jälkeen Josba seurasi jännittyneenä Welhojen pelejä ja koska Welhot lopulta hävisivät molemmat ottelunsa niin Josba varmisti lohkovoittonsa Joensuun turnauksen kolmen pisteen ansiosta. Kukapa olisi ennen kauden alkua uskonut?

Ennen kauden alkua tämä porukka haaveili jatkopaikasta ja lohkovoitosta ja nyt molemmat on totta! :)
Ennen kauden alkua tämä porukka haaveili jatkopaikasta ja lohkovoitosta: nyt molemmat on totta! 🙂