Josban naiset aloitti kauden kahdella voitolla

Josban naisten edustusjoukkue aloitti 2.divisioonakautensa lauantaina Kuopiossa Studentialla. Kausi alkoi nihkeällä pelillä, mutta Joroisten Jyske kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-5. Toisessa ottelussa Josba pelasi huomattavasti paremmin ja voitti viime kaudella Savo-Karjalan lohkon voittaneen iisalmelaisen Ulman vakuuttavasti 2-7. Josban naisten edustusjoukkueen kauden aloitus oli tuloksellisesti mainio ja avausturnauksen jälkeen joukkue on jaetulla kärkisijalla Tuupovaaran Urheilijoiden (TuuU:n) kanssa.

Josban tehopelaajat Kuopiossa olivat viime kaudellakin tehokkaasti pelanneet josbalaiset Suvi Kuivisto (3+1) ja Petra Hartikainen (1+3). Maaleja teki yhteensä kahdeksan eri Josban pelaajaa ja pisteille pääsi peräti 11 pelaajaa, joten avausturnaus osoitti, että ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. Kuopion turnauksen kokoonpanosta puuttuivat kapteeni Jasmin Kaikusalon lisäksi hyökkääjät Minta Kärkkäinen, Laura Helminen ja koko syyskauden poissa oleva Saara Pölönen

Josban tehonaiset: Suvi Kuivisto 3+1, Petra Hartikainen 1+3, Merike Eskelinen 3+0, Riikka Heikkilä 0+3, Satu Kärnä 1+1, Heidi Suomalainen 1+1, Taija Ahonen 1+0, Nea Takkinen 1+0, Riina Pajarinen 1+0, Juulia Salomies 0+1 & Alysha Sandholm 0+1.

Josba N2D

— OTTELURAPORTIT —

JorJy – Josba 4-5 (0-2, 2-2, 2-1)

Josban naiset lähtivät Joroisten Jyskettä vastaan hakemaan yksinkertaisella pelillä onnistumisia ja pitämään vastustajan vaaralliset pelaajat kurissa. Avauserässä peli oli aluksi tunnustelevaa ja avausmaaleja saatiin odottaa erän toiselle puoliskolle saakka. Merike ”Mersu” Eskelinen (2+0) laukoi ylivoimamaalin Petra ”Petu” Hartikaisen (0+1) syötöstä ja heti seuraavassa vaihdossa hyrräkolmikon Alysha ”Ali” Sandholm (0+1) karvasi pallon kulmassa Jyskeen puolustajalta ja tarjoili Nea ”Nepu” Takkiselle (1+0) sellaisen syötön, että Nean oli helppo pistää pallo maaliin ja viedä joukkue 0-2 -johtoasemassa erätauolle.

Toisessa erässä Jyske sai parempaa otetta pelistä ja joukkueen ykköstähti Elmiina Toroi-Räisänen (3+1) kavensi pelin 1-2:een. Josban naiset iski välittömästi vastamaalin, kun Mersu kävi iskemässä pomppupallon maalin nurkalta sisään. Jyske otti ottelun toisen jäähyn, mutta joukkueen maalivahti Johanna Tarvainen torjui Josban yritykset ja siitä sisuuntuneena Jyske sai energiaa ja kavensi pelin 2-3:een Julia Härkösen (1+1) johdolla, kun Josban puolustus jätti Julian vapaaksi maalin eteen. Ennen toista erätaukoa Suvi ”Kuivis” Kuivisto (1+0) iski Josballe neljännen maalin pesäpallotyyliin Heidi ”Hepe” Suomalaisen (0+1) laukauksen jälkeisestä irtopallosta ja 2.erän jälkeen Josba johti peliä 2-4.

Kolmannessa erässä mentiin vahvasti päästä päähän ja Jyskeen Elmiina laukoi pallon toistamiseen Josban maalivahti Jenna ”Mama” Väisäsen selän taakse. Kavennusmaalin jälkeen Jyskeen Niina Savolainen (0+1) otti ottelun toisen jäähynsä. Josba ei enää kolmannella ylivoimallaan saanut luotua vaarallisia paikkoja, mutta ylivoiman jälkeen paine pysyi Jyskeen päässä. Ajassa 36:28 Riikka ”Rigetsu” Heikkilä (0+2) pudotti pallon Riina Pajariselle (1+0), joka pyörähti nopeasti ja laukoi pallon matalana Jyskeen maaliverkkoihin ja Josba oli siirtynyt jälleen kahden maalin johtoon. Ottelun lopussa Josba sai luotua muutamia hyökkäystilanteita, mutta maalinteko ei enää onnistunut. Jyske sai yhden vaarallisen vastahyökkäyksen ja se tuottikin kavennusmaalin Elmiinan upealla vedolla. Pelin viimeiset kaksi minuuttia Josba hallitsi palloa, eikä Jyske saanut tasoitettua peliä kovasta yrityksestään huolimatta ja näin Josban naiset pääsivät juhlimaan voittoa kauden avausottelussa.

Kauden avausottelut ovat lähes aina hieman sekavia, kun joukkueet ja pelaajat ovat latautuneet erityisen paljon juuri kauden avausottelua varten. Josba lähti pelaamaan yksinkertaista peliä ja onnistui erityisesti hyökkäysalueen pelissä hyvin, joka johti Jyskeen kolmeen jäähyyn. Puolustuksessa pienet nukahdukset johtivat Jyskeen maaleihin, mutta tällä kertaa tällainenkin peli riitti voittoon. Paljon on kuitenkin parannettavaa niin yksilö- kuin joukkuetasolla, jos voittoja halutaan ottaa kauden aikana enemmän. Josban parhaimmistoa avausottelussa olivat kaksi maalia tehnyt Merike Eskelinen, lähes kaikki irtopallot voittaneet Satu Kärnä ja Alysha Sandholm.

Iloiset josbalaiset avausvoiton jälkeen :)
Iloiset josbalaiset avausvoiton jälkeen 🙂

Ulma – Josba 2-7 (0-2, 0-3, 2-2)

Nihkeän, mutta voitokkaan JorJy-pelin jälkeen vastaan asettui viime kauden lohkovoittaja iisalmelainen Ulma, joka tunnetaan vahvasta fyysisestä ja pallollisesta pelistä. Josba lähti peliin haastajana, mutta jokainen pelaaja tiesi, että jos joukkue parantaa viisikkopelaamista erityisesti puolustuspäässä niin mahdollisuudet voittoon on olemassa.

Ottelun avauserä oli tarkkailevaa peliä ja molemmat pyrkivät hallitsemaan palloa. Josba sai erän edetessä hallinnan itselleen ja erän lopussa saikin tehtyä kaksi maalia. Ottelun avausmaalin teki Mersu (1+0) Rigetsun (0+1) esityöstä. Toisen maalin teki Kuivis (2+1), jolle syötön tarjoili Petu (1+2). Ottelun avauserässä Josba sai oman pallollisen pelin nopeasti kuntoon ja se loikin Josballe enemmän maalintekopaikkoja.

Toisessa erässä tuomareiden salliva linja sai tunteet kuumenemaan erityisesti Ulman joukkueessa ja Ulma joutuikin istumaan kaksi jäähyä erän aikana. Petu riisti tasakentällisin pallon keskialueen yläpuolella ja teki läpiajosta maalin. Ylivoimalla Kuivis & Petu -akseli teki jälleen maalin, kun Kuivis laukoi pallon maaliin Petun hienosta syötöstä. Ylivoimamaalin jälkeen joukkueen kapteenina Kuopiossa toiminut Taija ”Taikku” Ahonen (1+0) laukoi pallon komeasti ylänurkkaan ja vei Josban jo viiden maalin johtoasemaan. Ulma otti vielä 0-5 -tilanteessa toisen jäähyn, mutta Josban ylivoima ei tuottanut enää tulosta.

Kolmannessa erässä hallinta pysyi Josballa, mutta Ulma pääsi kaventamaan pelin kahdella maalilla ensiksi ylivoimalla ja sen jälkeen tasakentällisin. Josba ei Ulman maaleista hätkähtänyt vaan heti seuraavassa vaihdossa varakapteeni Hepe (1+0) laukoi pallon maaliin Suvin hienosta ”no-look”-syötöstä. Ottelun loppulukemat kaunisteli Satu Kärnä (1+1), joka sai pallon Juulia ”Juuli” Salomiehen (0+1) ansiokkaan karvauksen päätteeksi itselleen ja laukoi pallon hienosti maaliin. Ottelun lopussa ei enää maaleja nähty ja Josba pääsi tuulettamaan arvokasta voittoa Ulmasta.

Josba paransi omaa peliään huomattavasti JorJy-peliin verrattuna ja voiton avaimet olivat kurinalaisessa puolustuspelissä sekä tehokkaassa ja aktiivisessa hyökkäyspään pelaamisessa. Ulma ei välttämättä odottanut ihan tällaista Josbaa vastaan, joten siinäkin tavoitteessa onnistuttiin. Seuraavat pelit tulevat olemaan varmasti täysin erilaisia, mutta oli tärkeää saada kauden avauksesta näin upea lopputulos. Josban maalissa Jenna Väisänen pelasi varman pelin ja ei joutunut torjuntahommiin yhtä paljon kuin aiemmassa JorJy-pelissä. Josban kaikki pelaajat pelasivat hyvin Ulmaa vastaan, mutta erityismaininnan arvoisesti pelasivat ottelun parhaana pelaajana palkittu Suvi Kuivisto sekä ilman tehoja jäänyt, mutta vahvasti puolustuspäässä taistellut ja rohkeita nousuja tehnyt Hanna Möykkynen.

IMG-20160924-WA0006

Matka jatkuu kohti Joroisten turnausta 23.10.

Joensuulaiset Josba ja TuuU pitävät avausturnauksen jälkeen lohkon kärkipaikkoja. Avausturnauksen pelit osoittivat, että kaudesta tulee äärimmäisen tasainen. Josba kohtaa Joroisissa SB Welhojen molemmat joukkueet, jotka pelasivat ajoittain vahvaa peliä. Kaikkien joukkueiden pelissä näkyi kuitenkin avauspelien jännitys ja nihkeys, mutta Joroisisa nähdään varmasti kaikkien osalta tasaisempaa pelaamista. Josban naiset kiittää Kuopiossa olleita kannattajiaan kovasta kannustuksesta! 🙂

Peleihin valmistautuminen onnistui mainiosti :)
Peleihin valmistautuminen onnistui mainiosti 🙂

< 25.9.2016 >