Josballe ensimmäinen kotitappio

Kuvateksti: Josballa oli vaikeaa. Peli jumiutui eikä viimeistely onnistunut.

 

Josballe osui sunnuntaina kauden ehkä heikoin peli kotihalliin. Tiikerit vei sarjapisteet selvin 3-7 (2-2,0-4,1-1) numeroin. Se oli samalla joensuulaisten ensimmäinen kotitappio tällä kaudella.

Kotijoukkue sai peliin unelma-alun ja johti 2-0 puolentoista minuutin jälkeen. Sitten seitsemän seuraavaa maalia tekikin vastustaja.

– Meidän iso teema oli tänään jatkaa siitä mihin eilen (Jymy -pelissä) jäätiin. Mutta me jatkettiin vain puolitoista minuuttia. Ehkä siinä selät suoristui, pitää vielä videolta katsoa tarkemmin mistä se passivoituminen johtui, päävalmentaja Santeri Raatarila pohti.

Toinen erä oli aneemista vaikka Raatarilan mukaan tilanne tiedostettiin ja siitä puhuttiin.

– Tuntui, että kaikki tehtiin mitä voitiin, mutta ei saatu kurssia muutettua. Oltiin ihan perusasioissa hirveesti jäljessä eilisestä.

Joukkueen kapteeni Juho Väisänen ei löytänyt mediatilaisuudessa yhtä syytä heikkoon esityksen.

– Ehkä ne kaksi ensimmäistä maalia tulivat liian helposti. Liike loppui eikä tehty enää sovittuja asioita, Väiski harmitteli.

Josba pystyi luomaan kuitenkin merkittävän määrän maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Koko ottelun torjunnat kertoivat omaa kieltään: Josba 15 torjuntaa ja Tiikerit 26 torjuntaa. Tiikereiden maalilla Mikko Sjöholm onnistui erinomaisesti.

– Pysyttiin pelisuunnitelmassa ja oli tarkoitus pelata aktiivisemmin kuin edellisellä kierroksella pari viikkoa sitten. Sitä alun puoltatoista minuuttia lukuunottamatta meillä ei ollut tänään paniikkihetkiä, Tiikereiden kakkosvalmentaja Miro Mäkelä arvioi.

Kolmannessa erässä Josba esitti jo vähän virkeämpiä otteita, mutta pelin luonne ei juurikaan muuttunut. Josban kolmas osuma syntyi viime minuuteilla ilman maalivahtia. Kolmas erä päättyi tasanumeroihin.

– Yleensä me on saatu kiri päälle, mutta tänään oltiin hitaita, Väisänen myönsi.

Tiikereiden iloisesta peli-ilmeestä kertoi oleellisen 17-vuotiaan Jooa Keräsen peräti viisi osumaa. Nuori mies pelasi vasta toisen divaripelinsä, johon osui täydellinen onnistuminen.

Josban tehokkain oli Samu Juvonen (1+1). Muut maalintekijät olivat Markus Otronen (1+0) ja Veeti Naakka (1+0). Miika Kososelle (0+1) ja Perttu Puskalle (0+1) kirjattiin syöttöpisteet.

Josban maalilla 55 minuuttia pelannut Tuomas Tokila torjui 15 kertaa. Kolmannen erän lopulla maalilla yhteensä vajaan minuutin olleelle Jesse Huurrekorvelle ei torjuntatöitä tullut.

Josba on viikonlopun jälkeen sarjassa kuudentena. Koko kärki on kahden pisteen sisällä. Josballa on kuitenkin eniten pelattuja otteluita.

Joulukuussa Josba vierailee NST:n vieraana Lappeenrannassa ja pelaa syyskauden päätösottelun Erä Viikinkejä vastaan Areenassa viikkoa ennen joulua.