Josban miehet Pohjanmaalle

Kuvateksti: Aleksi Matikainen tositoimissa kotiottelussa O2-Jyväskylää vastaan.

 

Josban edustusjoukkueella on edessä työläs viikonloppu kun divaripisteistä pelataan jo myöhään perjantai-iltana, ja seuraava peli tuplapanoksella on edessä jo lauantaina iltapäivällä.

– Minulle on aivan sama pelataanko keskellä päivää vai illalla myöhään. Kun pilli viheltää, silloin mennään, Aleksi Matikainen huomauttaa.

Blue Fox tulee vastaan kotihallissaan Uusikaarlepyyssä perjantaina kello 19. Lauantaiksi Josba matkustaa Seinäjoen kautta Nurmoon Jymyn vieraaksi. Kello 15 alkavassa ottelussa pelataan divaripisteiden lisäksi Suomen cupin 6. kierroksella seuraavasta jatkopaikasta.

– Arpa toi nurmolaisille kotiedun. He olivat joustavia, että saatiin nämä pelit yhdistettyä, Allu kiittää.

Myös Ville Laasonen antaa tunnustusta.

– Meillä on edessä haastavat pelit tuolla aikataululla. Tuplapanos Jymyä vastaan tietenkin innostaa. Nurmo on ainakin minun vihkossa Divarin parhaita joukkueita, Lase tuumii.

Itä on punainen

Josba lähtee Länsi-Suomen reissulle Pohjanmaalle hyvillä fiiliksillä. Alla on paikallispelistä SB LeBaa vastaan voitto ja cupin jatkopaikka.

– Meillä oli Kontiolahdessa peli hyvin hallussa. Varsinkin 5/5 -peli luisti hyvin ja sitä lähdetään tietenkin nyt jatkamaan viikonlopun molemmissa otteluissa, Allu Matikainen alleviivaa.

– Voitto paikallispelissä on tietenkin aina mukava juttu. Itä-Suomi jäi nyt punaiseksi,

Allu ja Lase muistelevat, että molemmilla paikkakunnilla vastassa ovat tiiviit ja vähän hämyiset hallit, joissa on aina tunnelmaa.

– Taidettiin voittaa viime vuonna Blue Fox siellä jopa 8-0, mutta sitten tuli samoilla numeroilla heti seuraavana päivänä pataan Turussa, Lase muistuttaa.

Josba voitti viime kaudella Blue Foxin toistamiseen 3-1. Nurmoa vastaan pelattiin tasan 4-4 ja toisen Josba voitti maalilla 4-3.

Kävi perjantaina miten tahansa toinen joukkue saa nopeasti pikarevanssin mahdollisuuden. Blue Fox tulee Joensuuhun jo 12. marraskuuta, joka onkin Josban seuraava kotipeli.

Arkipelejä kolme

Arkipelit ovat onneksi tällä kaudella harvinaisia. Josballa niitä on perjantain Blue Foxin jälkeen vain kaksi. Molemmat niistä NST:tä vastaan, Lappeenrannassa joulun alla ja kotona helmikuun lopulla runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella.

– Arkipeliin pitää asioita järjestellä. Myönsin itselleni töistä vapaata, Allu vitsailee.

– Juu etäpäivällä ollaan. Läppäri mukaan bussiin, Lase lupaa.