Josban miehet etelän reissulle

Kuvateksti: Kapteenisto oli tarkkaavaisena viimeistelyharjoituksissa keskiviikkona.

 
Miesten edustusjoukkue reissaa viikonloppuna Loviisaan ja Sipooseen. Tuplapeli vieraissa on kauden toinen, mutta tällä kertaa matka ja siirtymä pelipaikalta toiselle on kohtuullinen. Lauantaina kello 17 vastaan tulee Loviisan Tor ja sunnuntaina ÅIF kello 18.

– Ei tule olemaan helpot pelit. On kaksi niin kokenutta porukkaa vastassa, että saadaan taas vetää haalarit niskaan ja tehdä töitä ihan kunnolla jos halutaan pisteitä Joensuuhun tuoda reissusta, kapteeni Juho Väisänen korostaa.

Väiskin mielestä  avauspelaaminen ja hyökkäyspään hyökkäys ei ole ollut ihan sillä tasolla millä pitäisi.

– Ollaan siihen vähän kateltu parannusta ja ainakin tällä viikolla on näyttänyt, että ukot ovat sen sisäistäneet hyvin, kapteeni kehuu joukkuettaan.

Miro Kämäräinen muistuttaa, että Loviisassa on kotijoukkueella aina kova kannustus ja tunnelma katossa.

– Minulla on sieltä ihan hyvät muistot. Siellä on paljon yleisöä ja meteliä, mutta mukava siellä on pelata.

Tuomas Tokila tykkää puolestaan Sipoon hallista.

– Se on semmonen pieni ja intiimi paikka. Matto on siellä paikallaan ja maalivahdin kannalta se on hyvä halli.

Väisänen muistuttaa, että tärkein asia viikonlopulle on kuitenkin hyvä peli-ilme. Huumori ja taistelutahto on saatava kohdilleen heti pelin alusta.

– Se on se meidän juttu millä pärjätään ja voitetaan. Kun meillä on hauskaa ja taistellaan punaiselle paidalle niin yleensä on pelattu hyvä pelikin, Väiski pohtii.

Viime kaudella Loviisa voitti Joensussa 4-5 ja Loviisassa pelattiin tasan 5-5. Josba puolestaan voitti ÅIF:n kotona 8-6, mutta vieraissa sattui huono päivä ja tuli 2-8 tappio.

Ensimmäisellä divarikaudella 2015-2016 Josba nujersi Loviisan molemmilla kierroksilla ja hävisi molemmat pelit sipoolaisia vastaan.