Josban mahtinousu jäi maalin päähän

Aurosen ketju onnistui mainiosti. Väisänen, Laasonen ja Matikainen pääsivät kaikki pisteille. Kuva harjoituksista.

 
Josba uinaili Jyväskylässä kaksi erää unten mailla ja heräsi pelaamaan vasta pelimiesten kympillä. Se ei aivan riittänyt ja kotijoukkue O2-Jyväskylä vei divaripisteet maalein 8-7 (3-1,3-1,2-5).

– Oltiin katsojan roolissa kaksi erää ja ihmeteltiin. Ei haastettu vastustajan karvausta vaikka siitä oli puhuttu. Valmennusta myöten jokainen voi katsoa peiliin, että mikä mahtoi olla syynä, tunnusti päävalmentaja Santeri Raatarila.

Josba lähti kolmanteen erään synkässä 2-6 tappiotilanteessa. Heti alkuun saatiin kavennus, mutta O2 niittasi pian taas neljän maalin karkumatkalle.

Kun pelikello näytti reilut 56 minuuttia, Josba otti Tokilan pois maalilta ja alkoi jyystää ratkaisua kuusi vastaan viisi -ylivoimalla. Se olikin todella murhaavaa kyytiä vastustajalle. Reiluun kahteen minuuttiin Josba myllytti neljä maalia ja tuli maalin päähän 7-8. Sitten loppui aika.

– Jaksettiin kuitenkin uskoa, mutta oli ajettu itsemme liian vaikeaan tilanteeseen.

Josban tehokkain oli Joona Aurosen (1+0) kakkosvitja, joka tehtaili tehot 4+3. Auronen onnistui maalinteossa jo kuudennessa ottelussa peräkkäin. Ketjussa Ville Laasonen (1+1), Miro Kämäräinen (1+0), Aleksi Matikainen (1+0) ja kapteeni Juho Väisänen (0+2) onnistuivat myös mainiosti.

– Saatiin vähitellen oman ketjun peli kulkemaan ja olisi siinä ollut enemmänkin paikkoja tehdä maaleja, Auronen arvioi.

Kolmannen erän ratkaisuminuuttien hahmo oli Veeti Naakka (2+0) kahdella osumallaan. Aleksi Ahokas (1+0), Henrik Kinnunen (0+2), Perttu Puska (0+1) ja Miika Kosonen (0+1) saalistivat muut tehopisteet.

– Kaksi erää oli meiltä tosi huonoja tänään. Treeneissä on harjoiteltu 6 vs 5 -pelaamista ja hyvä että se toimi, Naakka pohdiskeli.

Josban maalissa aloitti Jesse Huurrekorpi, jolle kertyi 12 torjuntaa. Toisen erän lopulla maalille tuli Tuomas Tokila joka torjui kahdeksan kertaa. Vastustajan Henri Tikkaselle kertyi 17 torjuntaa.

Josba pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua tammikuun viimeisenä viikonloppuna kotona tuplapelit Loviisaa ja Sipoota vastaan. Tämän viikonlopun sarjakierroksen jälkeen joensuulaiset ovat Divarissa kolmantena 25 pisteellä.