Josban maalihanat aukesivat kotivoitolla

Josba pääsi kahden tahmean pelin jälkeen vihdoin kiinni omaan peliin ja nuiji ansaitusti sipoolaisen ÅIF:n kotiareenassa maalein 8-6 (5-2,3-1,0-3). Josban avaus oli tyrmäävä ja se hallitsi peliä kaksi erää, mutta kolmas erä meni runsaan  jäähyilyn myötä heikosti.

– Aika eksoottisia jäähyjä siellä vihellettiin. Tosiasiassa jäähyt kuitenkin palauttivat meidän pelin takaisin uomiinsa. Meillä on kokeneet ja rutinoituneet  alivoimapelaajat ja se toimi lopulta hyvin, tiivisti päävalmentaja Antti Ruokonen iltapuhteen.

Josba tuuletti ensimmäistä maalia jo 21 sekunnin kohdalla ja loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita sipoolaisten maalille kahdessa ensimmäisessä erässä. Pelin puolivälissä Josba karkasi jo kuuden maalin johtoon tilanteessa 8-2.

– Meillä oli kaksi hyvää erää, mutta sitten alkoi puristaa kun kauden avausvoitto oli näköpiirissä. Huomenna pitää saada ehjä 60 minuuttinen samoilla vahvuuksilla, pohti Josban parhaana palkittu Jesse Reijonen mediatilaisuudessa.

Ruokonen harmitteli kolmanteen erään kasautuneita alokasmaisia virheitä.

– Erikoisia aivopieruja siellä tuli vino pino, karvaus oli huono ja täytettiin kenttää aivan väärin, kuin junnupeleissä. Niistä vastustaja pääsi helpoilla syötöillä ylivoimahyökkäyksiin.

Josban hyvin toiminut pelirohkeus katosi selvässä johtoasemassa ja koko paketti hajosi.

– Käännettiin selkä vastustajalle, rystyltä yritettiin kaikennäköisiä pikkuvippejä.

Pisteitä ja onnistumisia kirjattiin joukkueessa laajalla rintamalla ja se tietenkin joukkueelle maistui. Kahden pisteen miehiä olivat Jesse Reijonen (2+0), Eetu Sorvali (2+0), Niklas Räty (1+1) ja Aleksi Ahokas (0+2).

Maalinteossa onnistuivat lisäksi Eetu Lehtiniemi (1+0), Ville Laasonen (1+0) ja Samu Juvonen (1+0). Syöttöpisteen hankkivat Joona Kettunen, Jere Kettunen, Eemeli Ruokonen, Eetu Kuittinen ja Juuso Lehtiniemi.

Tuomas Tokila torjui Josban maalissa 27 kertaa ja Arttu Puska ÅIF:n maalissa 30 kertaa.

Huomenna Josba kohtaa Areenassa sarjanousija Nurmon Jymyn kello 17 alkaen.

Kuvateksti: Josbasta palkittiin Aleksi Ahokas, Tuomas Tokila ja Jesse Reijonen. Kausi on vasta alussa ja ilmeet vielä peruslukemilla.