Josban kiri hyytyi Oulussa

Josba nousi Oulussa kahden heikon erän jälkeen kolmannessa erässä vielä taistelemaan voitosta Kelyä vastaan. Kiri hyytyi ja Kely vei pisteet maalein 7-5 (3-1,3-1,1-3).

– Salibandyottelussa ei riitä, että pelaa 20 minuuttia, päävalmentaja Antti Ruokonen harmitteli.

Ruokosen mielestä peli oli kaksi erää pahasti hukassa koko joukkueelta. Päävalmentaja löysi heikkouksia kolmella osa-alueella.

– Puolustuksen avauspelaaminen ja epävarma maalivahtipeli sekä hyökkääjien tehottomuus. Valmennusjohdon piikkiin meni se, että löysimme vasta kolmanteen erään toimivat koostumukset. Pitää ottaa opiksi.

Lisäksi pelivalmius oli heikkoa, liike hidasta ja kaksinkamppailuissa hävittiin.

Kentällä kävi koko joukkue, 20 miestä. Valmennusjohto joutui turvautumaan Ruokosen mukaan hyvin erikoisiinkin ketjukoostumuksiin.

– Kolmas erä oli hyvä, mutta siitä hukattiin neljännes viiden minuutin jäähyyn korkeasta mailasta.

Josba menetti pallon kolme kertaa kun oma mies oli alimpana pelaajana, ja vastustaja rankaisi niistä kaikista. Myös iso jäähy syntyi samanlaisesta tilanteesta.

Josban tehokkain oli Aleksi Ahokas (1+2). Eetu Sorvali (1+1), Henrik Kinnunen (1+1), Jere Sivonen (1+0) ja Samu Juvonen (1+0) tehtailivat maalin mieheen. Jesse Reijoselle kertyi syöttöpiste (0+1).

Joona Pesonen torjui 11 kertaa ja Jesse Huurrekorpi 14 kertaa. Kelyn maalivahti esitti ottelussa useita haamupelastuksia ja piti joukkuettaan pystyssä 26 torjunnalla.

Josban seuraava ottelu on 3. tammikuuta kotona Wirmoa vastaan.