Josban kiri hyytyi jäähyihin

Aleksi Matikainen (oik) teki Josban avausmaalin. Kuva harjoituksista.

 

Josban kiri sammui kalkkiviivalle Divarissa EräViikingit Akatemiaa vastaan. Isännät veivät pisteet Mosa-hallissa maalein 5-3 (2-1,2-0,1-2).

Avauserä oli tasainen, mutta ottelun kulkua sävytti ikävästi toisen erän yksi maali, jota joensuulaiset protestoivat voimakkaasti. Pallo oli Jesse Huurrekorven jalan alla eikä missään vaiheessa Josban mielestä maalissa. Tuomari näki toisin ja Josban ote karkasi.

– Siinä tunnetasot nousivat. Vastustaja tekikin siinä sirkuksessa heti perään toisen maalin. Aikalisällä yritettiin nollata ja niellä se ratkaisu, ja siinä onnistuttiinkin miehekkäästi, päävalmentaja Santeri Raatarila kertasi tapahtumia.

Josba syttyi kovaan taisteluun päätöserässä kuten tapana on ollut, mutta kolmannen erän jäähyily vei yrityksestä terän.

– Tasaviisikoin meillä ei ollut missään vaiheessa peliä ongelmia. Päätöserän kurittomuus sekoitti pelin. Mentiin takaa-ajoasemassa tilanteisiin sillä tavalla, että annettiin tuomareille syy viheltää jäähyt, Raatarila harmitteli.

Josballe vihellettiin erässä kolme kakkosta, ja pahimmillaan Erällä oli kahden miehen ylivoima. Josban alivoima oli tänään huippuluokkaa ja jokainen punamusta sai istua penkillä maksimiajan, kun isännät eivät pystyneet hyödyntämään päätöserän jäähysumaa.

Josba nousi vielä Juuso Lehtiniemen (1+0) ja Perttu Puskan (1+0) osumilla maalin päähän 4-3. Puskan maali syntyi ilman maalivahtia. Viimeisellä minuutilla vastustaja teki kuitenkin tyhjiin viidennen maalinsa.

Josbakin pääsi ottelussa kolme kertaa ylivoimalle, mutta tänään ylivoima ei tuottanut tulosta.

Josban maalilla Huurrekorpi torjui 14 kertaa ja isäntien Santeri Kainulainen 15 kertaa.

Josbasta pisteille ylsivät lisäksi Aleksi Matikainen (1+0), Eetu Kuittinen (0+1), Aleksi Ahokas (0+1) sekä Ville Laasonen (0+1).

Josban sairastupa on huolestuttavan ahdas. Kaikkiaan neljä miestä on loukkaantuneena kun tänääkin tuli jo lämmittelyssä uusi nilkkavamma.

– Siinä on alkuviikolle pähkinä purtavaksi, Raatarila tunnusti.

Seuraavaksi Josba kohtaa kotona viikon kuluttua seuran 30-vuotisjuhlaottelussa helsinkiläisen M-Teamin.