Josban hyvä nousu ei riittänyt

Kuvateksti: Kolmoskenttä onnistui Helsingissä parhaiten. Arkistokuvasta puuttuvat Kuittinen ja Juvonen.

 

Josba taisteli ansiokkaasti divaripisteistä lauantaina M-Teamia vastaan. Josba nousi kahden maalin takaa päätöserässä vielä tasoihin viime kauden liigajoukkeutta vastaan Ruskeasuolla, mutta loppukiri kaatui jäähyyn. Siitä M-Team pääsi karkuun ja päätösnumerot syntyivät Josban tyhjään maaliin. Isännät veivät pisteet lopulta maalein 6-3 (1-1,2-0,3-2).

– Saatiin otteluun hyvä avauserä. Laukauksia tuli varmaan siinä erässä enemmän kuin muutamassa kauden sarjapelissä yhteensä. Se oli erittäin hyvä peliin tulo meiltä. Toinen erä meni sitten täysin vastustajalle, he pääsivät siinä hyvin pallolle, päävalmentaja Santeri Raatarila summasi.

Kolmanteen erään Josba lähti kahden maalin takaa-ajosta ja onnistui erän alussa myrkyttämään isäntien saunaillan. Kolmessa minuutissa Aleksi Ahokkaan (1+0) ja Juuso Lehtiniemen (1+0) maaleilla Josba tuli tasoihin. Maalit syntyivät vain 28 sekunnin sisällä.

– Molemmat olivat sellaisia tahtomaaleja. Koko joukkue halusi sen pelin tasoihin.

Mutta heti perään soi omassa päässä ja isännät pääsivät taas johtoon. Joensuulaisten loppukiri hyytyi ajassa 55.34 vihellettyyn jäähyyn. Siitäkin kestettiin 1,59 mutta viimeisellä ylivoimasekunnilla isännät pääsivät taas kahden maalin karkumatkalle.

Josba otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta kuudella ilman maalivahtia, kun erään oli jäljellä 2,5 minuuttia.

– Tiivistettiin kahteen kenttään viimeiseen erään ja se lienee ollut hyvä ratkaisu kun saatiin peli tasoihin. Sitten harmittavasti seuraavasta vaihdosta omiin. Keskustan tukkiminen on ollut meille aika tyypillinen ongelma-alue ja siitähän ne sen maalin räppäsivät, Raatarila kertasi.

Josban avausmaalin teki Ville Laasonen (1+1). Syöttöpisteen hankkivat Veeti Naakka (0+1) ja Aapo Hämäläinen (0+1).

Jesse Huurrekorpi torjui ottelussa 21 kertaa ja isäntien Simo Metsikkö 23 kertaa.

Sunnuntaina Josba kohtaa Tikkurilassa Tiikerit kello 17 alkaen.