Josban edustusjoukkueen runko kasassa

Josban edustusjoukkue Divariin kaudelle 2016-2017 alkaa hahmottua. Josba jatkaa vuosi sitten valitulla linjalla ja panostaa voimakkaasti seuran omiin junioreihin. Tulevan kauden joukkueesta on noin puolet kasassa, kun sopimuksia on tähän mennessä valmiina 14 pelaajan kanssa.

Tulevalla kaudella Josban divarijoukkueessa pelaavat Aleksi Ahokas, Samu Juvonen, Juuso Lehtiniemi, Eetu Lehtiniemi, Eetu Kuittinen, Eetu Sorvali, Aapo Hämäläinen, Markus Otronen, Juho Väisänen, Jesse Reijonen, Jere Sivonen, Tuomas Tokila, Kimi Honkanen ja Mikko Komulainen.

– Joukkue täydentyy sekä uusilla että viime kaudella joukkueeseen kuuluneilla pelaajilla. Osalla heistä sarjat ovat vielä kesken. Lisäksi muutama nimi täydentyy vasta loppukesällä kun esimerkiksi opiskeluasiat lopullisesti kirkastuvat, päävalmentaja Antti Ruokonen kertoo.

Divarijoukkueen rakentamisessa on kaksi keskeistä periaatetta; sitoutuminen ja taitotekijät. Ruokonen korostaa, että molempia pitää löytyä.

Josban tavoitteena tulevalla kaudella on päästä playoff-peleihin ja saada kotietu.

– Me on nyt vuosi harjoiteltu ja nuoret pelaajat saivat erittäin tasaisessa runkosarjassa valtavasti kokemusta. Lisäksi on huomattava, että Josballa on pitkästä aikaa pari kolme nuorta, jotka ovat mukana maajoukkueissa.

Päättyneellä kaudella joukkuetta piinasivat jatkuvat loukkaantumiset ja sairastelut. Pudotuspeleihin pääsyn kannalta ratkaisevilla kierroksilla tammi-helmikuussa joukkueesta oli pahimmillaan vain puolet pelikunnossa. Joukkue joutui pelaamaan erityisesti vieraissa monta peliä vain 12-13 kenttäpelaajalla.

Kuvateksti: Josban mediatilaisuuteen osallistuivat Kimi Honkanen (oik), Juho Väisänen ja Eetu Sorvali.