Josban edustusjoukkue kaudelle 2014-15 julki!

Josban Salibandyliigajoukkue kaudelle 2014-2015 on valmis. Joensuussa päästään tulevaan kauteen nuorella ja näytönhaluisella joukkueella, josta ei taitoa puutu. Täydentääkseen miehistönsä seura on solminut neljä täysin uutta pelaajasopimusta sekä kaksi jatkosopimusta. Tämän lisäksi myös joukkueen valmennukseen on saatu yksi vahvistus. Josban rosterissa on nyt 22 pelaajaa. Joukkueen keski-ikä on vain 22 vuotta, mikä on yksi liigan nuorimmista.

Josban hyökkäyspää vahvistuu selvästi Jarkko Nurmelan ja Joona Aurosen liittyessä joukkueen vahvuuteen ”paikallisvastustaja” NST:n riveistä. Molemmat ovat aiemmin pelanneet kolme kautta liigaa lappeenrantalaisseuran riveissä, ja myös hyvällä tuloksella. Nurmela nousi viime kaudella suurempaan tietoisuuteen hänen iskiessä runkosarjassa tehot 22+28=50 ja ollen samalla seuransa paras pistemies. Myös Nurmelan tutkaparina pelannut Auronen teki kaudella ennätyspisteensä 7+6=13. Salibandyn lisäksi miehiä Joensuuhun vetää syyskuussa alkavat opettajaopinnot.

Joukkue vahvistuu myös hieman lähempää, kun hyökkääjät Pauno Kajoksinen ja Jere Kaartinen liittyvät Josban rosteriin. Loistavalla peliälyllä varustettu Kajoksinen pelasi Josbassa aiemmin kausilla 2010-2013, mutta siirtyi viime kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa Coach Teamiin. 2. divisioonassa tuloksena olikin pistepörssin suvereeni voitto 81 pisteellä. Josban juniorimyllyn läpi käynyt Kaartinen aloittaa nyt ensimmäisen liigakautensa. Viime kauden kovaa laukova laituri pelasi Sveitsin 4. korkeimmalla tasolla Verbano Unihockeyssa. Kausi päättyi muun joukkueen ohella nousi juhliin.

Josba on kirjoittanut myös kaksi jatkosopimusta. Hyökkääjä Petri Väänänen ja puolustaja Tomi Lautanen tuovat toivottua kokemusta nuoreen joukkueeseen. Jo 12. liigakautensa (11. Josbassa) aloittava Väänänen on tehnyt pelaamassaan 300. liigaottelussa tehot 115+156. Lautanen sen sijaan aloittaa 15. liigakautensa ja 12. Joensuussa. Espoolaisen EKV:n kasvatti on edustanut Josban lisäksi liigatasolla Oilersia, Ac-Hakia sekä Koovee:ta. Molemmat miehet ovat kuuluneet Josban runkopelaajistoon jo vuosia.

Joukkueen valmennusta tulevalla kaudella vahvistaa B-junioreiden päävalmentajan tontilta siirtyvä Jami Huhtala. Huhtala on nuoresta iästään (23) huolimatta kerennyt olemaan jo monessa mukana. Josban juniorimyllyn pelaajana läpi käynyt Huhtala on toiminut valmentajana junioripuolella jo 5 vuotta, joista kohokohtana C1-SM -sarjan pudotuspelipaikka viime kaudelta. Lajivalmennukseen erikoistunut Huhtala nostettiin kauden jälkeen SM-karsintoihin valmistautuvan Josban B-junioreiden päävalmentajaksi, mutta hänet pyydettiin myöhemmin mukaan liigajoukkueen matkaan.

Liiga-avauksen ajankohdasta ja muusta kauteen liittyvästä seura tiedottaa myöhemmin.

Josba kaudella 2014-2015 (nimi, ikä, aiempi seura):

Maalivahdit:
Tuomas Tokila, 22, Leba-96
Jesse Huurrekorpi, 20

Puolustajat:
Juho Väisänen, 25
Niko Kejonen, 24
Tomi Lautanen, 32
Jere Sivonen, 17, Josba B1
Veeti Naakka, 18, Josba B1
Miro Kämäräinen, 19
Jesse Reijonen, 25
Eetu Kuittinen, 18, Josba B1

Hyökkääjät:
Petri Väänänen, 32
Perttu Puska C, 24
Ville Laasonen, 21
Niklas Räty, 17, Josba B1
Tatu Könönen, 23
Joona Auronen, 22, NST
Jarkko Nurmela, 24, NST
Pauno Kajoksinen, 20, Coach Team
Jere Kaartinen, 19, Verbano Unihockey
Mikko Hallikainen, 23
Samu Juvonen, 18, Josba B1
Aleksi Matikainen, 22

Joukkueen toimihenkilöt:
Petri Torni, päävalmentaja
Jami Huhtala, valmentaja
Jarno Kettunen, maalivahtivalmentaja
Henri Lomu, fysiikkavalmentaja
Markus Ketonen, valmennuksen konsultti
Jari Kurttila, joukkueenjohtaja
Miska Malinen, huoltaja