JOSBAN DIVARIJOUKKUE 2015-2016

UUTISET:

PÄÄKALLO 23.5.2015

KARJALAINEN 22.5.2015

PÄÄKALLO ARVAILUT / HUHUT 20.5.2015

Strategia pantiin täysin uusiksi

Josba puolustaa Joensuun salibandyperinteitä kaudella 2015-2016 Divarissa täysin uudistetulla strategialla ja joukkueella. Divarijoukkue on käytännössä kasassa ja pelaajasopimuksia on tehty 23.
– Joukkue on harjoitellut jo kolmatta viikkoa yhdessä ja se on erittäin merkittävä asia. Ei tällaista tilannetta ole seurassa ollut juuri koskaan, päävalmentaja Antti Ruokonen toteaa tyytyväisenä.
Josban divarijoukkue on syntynyt kahtena viime vuonna B-junioreiden SM-hopeaa voittaneiden ja A-nuorten SM-sarjapaikan hankkineiden junioreiden ympärille. Lisäksi mukana on useita kokeneita Josban liigajoukkueen entisiä pelaajia.
– Meillä on joukkueessa toistakymmentä pelaajaa, joilla on liigakokemusta, Ruokonen huomauttaa.
Päävalmentaja luonnehtii joukkuettaan tulevaisuuden liigajoukkueeksi.
– Joukkue on sitoutunut, taitava ja taisteleva. On myös huomattava, että divarijoukkueemme on yli 90-prosenttisesti pohjoiskarjalainen. Se on kasattu maakunnan, ja erityisesti Joensuun omista nuorista miehistä.

Suoraa liiganousua ei tavoitella
Josban pudottua keväällä liigasta jouduttiin uutta joukkuetta rakennettaessa päättämään lähivuosien tavoitteista. Perinteinen malli olisi ollut lähteä tavoittelemaan heti paluuta liigaan. Nyt valittiin kuitenkin toinen tie.
– Aiemmin Josbaan on tullut paljon pelaajia muualta, jopa liigajyriä, mutta todellisia huippupelaajia viime vuosina melko harvoin. Nyt luovuttiin ajatuksesta hakea nopeaa liiganousua rutinoituneella ryhmällä, koska tällainen vanha strategia olisi samalla selvästi vähentänyt useimpien junioreiden mahdollisuutta kehittyä kovissa 1-divisioonapeleissä, Ruokonen korostaa.
Uusi strategia lähtee siitä, että liiganousulle rakennetaan kestävämpi pohja.
– Tämä on nuori joukkue Divariin, mutta muutamassa vuodessa meillä on tukku tasokkaita liigapelaajia. Tämä on kasvatusprojekti, jolla Josban tulevaisuus turvataan.
Ruokonen huomauttaa, että Josban 1996-1998 ikäluokat ovat poikkeuksellisen lahjakkaita valtakunnallisessa vertailussakin. Suurin osa pelaajista on käynyt läpi myös liiton Pohjola-leiritykset.
– Divarissa tavoittelemme ensimmäisenä vuonna playoff-pelejä.

Tukijat kannattavat valittua linjaa
Josban uusi strategia on otettu myönteisesti vastaan myös tukijoiden parissa. Erityiskiitosta on tullut panostuksesta omaan maakuntaan joukkuetta rakennettaessa.
– Tukijat ovat nähneet, että pitkäjänteisempi työ on nyt tarpeen.
Ruokonen muistuttaa, että divarijoukkue tekee hyvää yhteistyötä Josba Junioreiden kanssa A-nuorten SM-sarjassa, johon Josba hankki SM-sarjapaikan kevään aikana. Farmisopimus Josba Akatemian kanssa takaa kaikille pelaajille mahdollisuuden liikkua tarvittaessa joustavasti 1. divisioonan ja 2. divisioonan välillä.
Divarijoukkue pelaa pelinsä tulevalla kaudella Areenassa.

JOSBAN DIVARIJOUKKUE:

Tuomas Tokila -92 MV
Jesse Huurrekorpi -93 MV
Joona Pesonen -94 MV
Markus Otronen -88
Jesse Reijonen -89
Juho Väisänen -89
Henrik Kinnunen -90
Aleksi Matikainen -91
Ville Laasonen -92
Miro Kämäräinen -95
Samu Juvonen -96
Eetu Kuittinen -96
Veeti Naakka -96
Niklas Räty –96
Eetu Lehtiniemi -96
Juuso Lehtiniemi -96
Joona Kettunen -96
Ville Nevalainen -96
Eemeli Ruokonen -96
Jere Sivonen -97
Mikko Komulainen -97
Aapo Hämäläinen -98
Eetu Sorvali -98

Valmentaja: Antti Ruokonen
Fysiikkavalmentaja: Pasi Kinnunen
Tiedottaja: Keimo Lehtiniemi