Josban B kukisti Happee Moosen 6-7 ja.

Happeen Moose B-juniorit ovat tämän ikäluokan parhaimmistoa ja etukäteisarvioiden mukaan yksi mitalisuosikeista B 1- sarjassa. Joukkueessa pelaavat mm. nuorten maajoukkueeseen valitut Eemil Ukkonen sekä maalivahti Miro Tuomala. Liigaakin pelaava Ukkonen pelasikin valtavat minuutit puolustuksessa ja tuotti aika ajoin harmaita hiuksia Josban karvaajille nopeilla ylösnousuillaan puolustajan tontiltaan ja Tuomala torjui varmasti koko ottelun ajan.

Josban heikko vierailu Kirkkonummelle oli läpikäyty sekä harjoituksissa että videopalavereissa, ja Jyväskylässä ensimmäinen erä sujuikin Josban heiluttaessa tahtipuikkoa – Josba taituroi kaksi maalia Happeen yhtä vastaan. Peli oli hyvin Josban hallussa ja mahdollisuuksia olisi ollut useampaankin lisäosumaan.

Toisessa erässä Happee nosti karvaustaan ja iski nopeaan tahtiin peräti neljä osumaa pallonmenetysten ja miesmerkkien unohtamisten seurauksena. Tärkeän 5-3- kavennuksen iski kuitenkin Jere Sivonen vaparista rannelaukauksella. Toisen erän loppunumerot  osoittivat Josban kahden maalin tappioaseman. Toisen erän viimeinen puolisko oli kuitenkin Josban selkeää hallintaa, ja Happeen pelaajistossa näkyi ehkäpä hiukan väsymisen merkkejä.

Kolmanteen erään Josba tuli pyörremyrskyn lailla ja tasoitti pelin 5-5:een Samu Juvosen ja Niklas Rädyn maaleilla. Rädyn maali tuli upean syöttöketjun jälkeen, jossa hyökkäys käännettiin oman maaliviivan takaa neljällä nopealla syötöllä Rädylle, joka maalasi takakulmalta.  Ilman Happeen Tuomalan paraatipelastuksia ja ylärimojen/tolppien apua olisi Josba mennyt selvään johtoonkin, mutta sitten kolme minuuttia ennen loppua iski yllättäen Happee vielä terävästi.  Josban veto kimposi Happeen puolustajasta laitaan rynnänneelle Happee-pelurille, joka naulasi unelmavedon taka-alanurkkaan ja tilanne kääntyi Happeelle 6-5. Josba keräsi joukkonsa vielä kerran ja otti erinomaisesti pelanneen Mirko Turusen pois maaliltaan pelaten kaksi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Josban kuusikko pelasi kypsästi ja maltilla puolitoista minuuttia etsien vapaata maalintekopaikkaa. Kun Happeen viisikko oli kyykännyt puolitoista minuuttia omassa puolustuksessaan, aukesi lopulta vapaa syöttölinja keskisektoriin- Samu Juvonen teki neljännen maalinsa Eemeli  Ruokosen syötöstä. Aika kellossa oli tuolloin 59.37. Seurasi jatkoaika äkkikuolema- periaatteella..

Ennen jatkoaikaa sovittiin, että pelataan voitosta ja pelataan rohkeasti. Josba jatkoi samaa aggressiivista myllytystä, joka oli tullut tutuksi jo kolmannessa erässä. Se tuottikin tulosta, kun Juuso Lehtiniemi lopetti ottelun maalin kulmalta Ruokosen tarjoillessa maalin takaa namupassin. Josban aktiivinen ote peliin tuotti hienon lopputuloksen. Kaiken lisäksi on sanottava, että Josba ansaitsi voittonsa, niin paljon erinomaisia maalinekopaikkoja  se loi Happeen päätyyn.

Ottelussa jokainen täytti oman ruutunsa hienosti. Josba peluutti kaikkia 18:aa kenttäpelaajaansa ja joukkueen energiataso oli kohdallaan. Tuloksellisesti parhaiten onnistuivat Juvonen 4+0 sekä Ruokonen 0+4 todella tärkeissä paikoissa sekä Miika Moilanen 0+2.

Myös Josban maalivahtiosasto löysi oman tasonsa ja itseluottamuksensa pelaten erinomaisen pelin. Puolustuksen päälliköt olivat Jere Sivonen, Eetu Kuittinen ja Veeti Naakka.

Josban pelit jatkuvat kotiottelulla Nokian KrP:tä vastaan lauantaina 9.11.