Josban B-junioreiden kausi päättyi

Josballa oli mahdollisuus päästä Suomen kahdeksan parhaan joukkoon B-junioreissa play off- karsintojen kautta, mutta joensuulaiset hävisivät sunnuntaina PSS:lle, toissavuoden Suomen mestarille 6-1.

PSS pääsi otteluun ns. tuoreilla jaloilla, kun Josballa oli lauantaina ollut kaksi kovaa karsintapeliä SPV:tä ja Rangersia vastaan. SPV hävisi silloin Josballe 7-4 ja Rangers 5-2.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen PSS:n ollessa erän jälkeen 1-0 -johtoasemassa.  Toisessa erässä kuitenkin alkoi väsymys näkyä Josban pelaajien otteissa pieninä herpaantumisina, joista PSS rankaisi hyvällä prosentilla. Kesällä koettu 4-3-tappio porvoolaisille kasvoi lopulta viiden maalin tappioksi Josban pelatessa upporikasta tai rutiköyhää. Ottelussa PSS oli parempi eikä lopputuloksessa ole mitään seliteltävää. Se, että toinen joukkue pääsee tällaiseen otteluun levänneenä voidaan välttää sillä, että oma joukkue pelaa koko vuoden SM-sarjaa eikä alempia jatkosarjoja.

Kokonaisuutena kausi oli alun pettymysten (tippuminen SM-sarjasta) jälkeen nousujohteinen. Koska pääosa pelaajista on 96- syntyneitä, on tämän ikäluokan päätavoite ensi vuoden B-junioripeleissä. Silloin tämän vuoden kokemukset B- junnupeleistä ovat äärettömän tärkeitä. Ensi vuosi näyttää, kuinka korkealle tämä ikäluokka yltää.

Kiitos koko johtoportaalle: Harrille, Jarmolle, Jormalle, Minnalle ja Timolle (aakkosjärjestyksessä), ilman teidän isoa panostanne ei tällaista kilpaurheilutoimintaa pystyttäisi tekemään.

Valmennus