Josban B 1:lle yllätystappio Nokian KrP:lle

Joskus totuus on tarua ihmeellisempää. Näin oli lauantaina B:n SM-sarjan pelissä Josban ja KrP:n välillä, sillä mikäli laukaisu- ja pallonhallintatilastoja olisi uskominen, olisi Josban pitänyt voittaa ottelu kymmenellä maalilla. Toisin kuitenkin kävi- Josba hävisi ottelun 6-5 ja menetti kaksi  arvokasta sarjapistetä tamperelaisille.

Erikoiseksi ottelun teki se, että kun valmennus oli katsonut pelin kaksi kertaa videolta ja tehnyt muistiinpanot matsista, oli vanha sanonta:- Vale, emävale, tilasto- totisinta totta. Josba nimittäin laukoi ottelussa 98 laukausta (siis 98!), joista 53 meni ohi tai peittoon, 40 kertaa maalivahti Heikkilä torjui vedon ja näiden lisäksi ainoastaan viisi meni verkon perukoille. Kun vielä videotarkastelusta selvisi, että 38 näistä paikoista oli ns. hyviä maalintekopaikkoja, voi viimeistelyä kuvata yhdellä sanalla- huolimatonta. Ja tämä sana on vielä melko kaunisteltu toteama niistä tunnoista, joita ottelu herätti… KrP laukoi yhteensä 26 laukausta, joista 14 ohi tai peittoon ja Josban maalivahdille kertyi 12 torjuntaa. Lisäksi kuusi maalia livahti Josban päätyyn. Maalivahdin puolustukseksi täytyy todeta, että harvakseltaan tulevat laukaukset ovat pahimpia, kun maalivahti ehtii laukausten välillä ”jäähtyä”.

Ottelu lähti ensimmäisessä erässä hyvin käyntiin, kun Eetu Lehtiniemi  viimeisteli rystyltä harhautuksen päätteeksi Tepi Meriläisen hyvästä esityöstä lukemiksi 1-0.  Jatkoa seurasi, kun kolmikko Palviainen- Juvonen- Moilanen tekivät 2-0 kulmapelin jälkeen maalin edustalta. 3-0:aan sijoitti Ville Nevalainen etualakulmaan, ja kaikki näytti hyvältä.

Toisen erän alussa Josballa oli ainakin 6-7 ns. varmaa maalipaikkaa, mutta kun josbalaisille ei maistunut, teki KrP maalin joensuulaisten huolimattoman keskialueen pelaamisen jälkeen vastaiskusta 3-1 ja maalinedustahässäkästä 3-2.

Josban myllytys jatkui läpi koko ottelun, myös kolmannessa erässä. Kuitenkin KrP teki maalit. Nopeasti KrP meni hiukan helposti 6-3 johtoon harhasyöttöjen ja erilaisten kimmokkeiden avittamana. Josba kavensi vielä 6-4:ään Sivosen kaukolaukauksella sekä ilman maalivahtia 6-5, kun Moilanen teki toisen maalinsa Kuittisen syötöstä. Vaikka pallo pyöri vielä maaliviivalla 5 sekuntia ennen loppua, ei tasoitusta saatu aikaan.

Pelin jälkeen valmennus totesi pelistä:

-Jos laukauksia jatkossakin tulee pelissä samassa suhteessa, yleensä peli päättyy Josban voitonjuhliin. Näin kuitenkin tällä kertaa, täytyy vain kunnioittaa tulosta.

Ottelussa puhtaat paperit saa ainoastaan ns. kolmoskentällinen (Tihmala-Nevalainen- Kettunen Je, Lehtiniemi E.-Meriläinen), joka hoiti tonttinsa enemmän kuin hyvin ollen tehotilastossa lukemissa + 2.