Josban B 1 voitti hopeaa- Tapanilan Erä ratkaisevassa finaalissa selvästi parempi

Maanantain kolmannessa finaalissa oli panoksena B1 -Suomen mestaruus. Sitä oli saapunut Helsinkiin täpötäysi fanibussi Joensuusta sekä useita kymmeniä muita Josban kannattajia. Kaiken kaikkiaan paikalla oli 590 henkilöä, joka oli Mosahallin yleisöennätys tänä vuonna. Mukaan lukien Erän miesten liigapelit.

Itse ottelussa Josba roikkui mukana kaksi erää, jolloin lukemat olivat vielä 2-0 Erälle. Kolmannessa joensuulaisten ote repsahti ja loppuluvut olivat päätössummerin soidessa 6-0 Erälle.

Erä oli kaudella 2013-2014 lopulta ylivoimainen. Josba oli ainoa, joka pystyi nipistämään yhdenkin voiton eräläisiltä play off- peleissä. Sekin tuli IS Liikuntakeskuksella hurmostilassa, fanaattisen kotiyleisön edessä. Iso kiitos kannattajille! Etenkin rumpuryhmälle!

Itse kausi oli oli loistava. Joukkue, joka joissain arvioissa nipin napin rankattiin SM-sarjaan, kehittyi sekä yksilöinä että joukkueena koko kauden ajan. Tahmean alun (9 peliä, 3 voittoa) jälkeen alkoi hurmos, joka kesti viimeiseen otteluun asti. Silloin toki tuli seinä vastaan Tapanilan Erän muodossa. .

Matkalla finaaliin kaadettiin Happee 2-0 sekä ehdoton ennakkosuosikki Classic 2-0. Upea suoritus! Finaalivastustajaa vastaankin pyristeltiin, mutta totuuden nimissä on sanottava, että Erä on loistava joukkue ja ansaitsee mestaruuden. Erästä kerrottakoon vielä se, että se on hävinnyt kolme virallista peliä kolmen vuoden aikana, ja ainoastaan yhden play off- pelin

Edellisestä junnumitalista on kulunut 11 vuotta, joten on luonnollista, että koko joukkue arvostaa tämän mitalin äärettömän korkealle. Mitalitavoite asetettiin kolme vuotta sitten IS Liikuntakeskuksen kokoustiloissa, kuten mukana olleet hyvin muistanevat. Nyt hopea saavutettiin ja joukkue voi olla itsestään todella ylpeä.

Kaikki tekivät työnsä erinomaisesti ja harjoituksissa on ollut mukavaa ja helppoa olla.

On pienen levon aika, ennen kuin valmistautuminen uuteen kauteen alkaa. Toivotaan, ettei tämä mitali vanhene yhtä kauan kuin edellinen (2003) Pohjois-Karjalan viimeisenä junnumitalina. Voimia kaikille joukkueille harjoitteluun ja onnea ja menestystä kaudelle 2014-2015!