Josban B 1 selvään voittoon Oulussa!

Viime vuoden B:n hopeamitalisti OLS oli melko aseeton Josban vieraillessa sunnuntaina Oulussa. Vaikka matka alkoi joensuulaisilla jo klo 6.00, ei klo 14.00 alkaneessa ottelun avauserässä ollut Josballa minkäänlaisia käynnistysvaikeuksia. Josba takoi ensimmäisellä 20-minuuttisella taululle 0-5-lukemat.  OLS:n maalivahdinvaihdot ja aikalisät eivät erässä Josbaa haitanneet, vaan erä oli Josban suvereenia näytöstä.

 

Josba oli edellisessä kotiottelussaan kääntänyt vastaavanlaisen 0-5- asetelman edukseen TPS:ää vastaan nousten 10-9- voittoon, joten erätauolla taktiikkaa muutettiinkin- tällä kertaa vain entistä hyökkäävämpään suuntaan. Tämä tehosikin mainiosti, sillä kahden pelatun erän jälkeen ottelu oli luvuissa 2-9 Josballe.

 

Kolmanteen erään tehtiin muutamia pelaajavaihdoksia, mutta se ei kentällä ainakaan haittaavasti näkynyt.  Josba takoi kolmannessa erässä loppulukemiksi 4-14, joka oli tämän joukkueen suurin SM-sarjatasolla saavutettu voitto. Josballa oli lukuisia mahdollisuuksi tehdä lisääkin maaleja, mutta joka tapauksessa joukkue voi olla tyytyväinen kokonaisesitykseensä etenkin sen vuoksi, että vastustajalla oli kentällä kaikki tärkeimmät pelaajansa, myös  A:ssa pelaavat pelurit.

 

Josban esitys oli vakuuttava ja joukkue hallitsikin ottelua alusta loppuun.

 

Koko joukkue pelasi hyvin, mutta tehokkaimmat pelaajat olivat ns. kahden ensimmäisen ketjun miehet:

Eetu Lehtiniemi 2+3

Miika Moilanen 1+4

Samu Juvonen 4+0

Joona Kettunen 3+1

Niklas Räty 2+1

Eemeli Ruokonen 0+3

 

Maalilla Jimi Miettinen torjui varmasti 23 laukausta.

 

Josba on voittanut neljä viimeistä otteluaan. Näiden joukossa ovat sarjakakkosen, -kolmosen ja -viitosen päänahat, joten pikkuhiljaa pelaaminen on kehittynyt oikeaan suuntaan. Siltikään Josba ei ole pelannut yhtään ns. unelmamatsia, jossa oltaisiin päästy sille tasolle, johon joukkueella on parhaimpana päivänään mahdollisuus. Toivottavasti tällainen ottelu tulee vaikkapa ensi viikon sunnuntaina 19.1.2014 klo 14.00, jolloin vastaan asettuu sarjaykkönen, voittamaton Tapanilan Erä.