Josban avauksessa lupaavia merkkejä

Kuvateksti: Josban ykköskenttä vyöryy kohti Welhojen maalia.

 

Josba avasi harjoitusottelusarjansa kaksijakoisesti. Avausottelussa liiganousija SB Welhoja vastaan joensuulaisilla oli hyvä alku, mutta kolmannessa erässä peli hajosi ja vieraat veivät voiton maalein 3-7 (1-1,1-1,1-5).

Päävalmentaja Santeri Raatarilan mielestä loppunumerot eivät kuitenkaan kerro totuutta pelistä.

– Kaksi erää olimme hyvin mukana kun ottaa huomioon, että tämä oli meidän ensimmäinen harjoituspeli. Welhoille tämä taisi olla jo viides harkkapeli, Raatarila pohti tuoreeltaan kentän reunalla.

Erityisen tyytyväinen Raatarila oli siihen, että kesken pelin tehdyt korjausliikkeet voitiin toteuttaa.

– Se mitä sovittiin, saatiin vietyä käytännön tasolle.

Kolmannessa erässä Josban otteisiin tuli huolimattomuutta ja vastustaja rankaisi omista virheistä helpoilla maaleilla. Peli ratkesi viimeisellä kympillä. Welhot onnistui alivoimalla maalinteossa ajassa 51,46 mutta Josba tuli vielä maalin päähän 3-4:ään ajassa 55,34 kun kuopiolaiset tuhrivat maalillaan reikäpallon omaan pussiin.

Viimeiset neljä minuuttia olivat kotijoukkueelle murheellisia. Oman pelin hajottua vastustaja teki nopeaan tahtiin kolme maalia.

Josban ykkösvitja oli tehokkain. Aleksi Ahokas (1+1) ja Perttu Puska (1+0) pääsivät kauden harjoitusavauksessa maalin makuun. Markus Otroselle kertyi (0+1) syöttöpiste.

Jesse Huurrekorpi jatkoi viime keväänä tutuksi tulleita varmoja otteita Josban maalilla. Jesselle kertyi ottelussa 28 torjuntaa. Perti Lesch torjui Welhojen maalilla 22 kertaa. Viimeisen erän torjunnat olivat tasan 8-8 Welhojen maalisumasta huolimatta.

Josba peluutti ottelussa kokeneinta kaartiaan. Junioreista kentälle pääsi kolmannessa erässä Joona Mononen. Josballe vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta ja Welhoille kolme, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ylivoimalla maalinteossa.

Joukkueet sopivat ottelun päätteeksi vielä kolmen kierroksen rankkarikisasta. Sen Josba voitti 1-0 kun Ahokas oli ainoa onnistuja, ja Huurrekorpi liimasi kaikki kuopiolaisvedot.

Josban ja Welhojen avausottelua seurasi ilahduttavasti Areenassa lähes 250 katsojaa. Lauantaina Josba jatkaa pelinsä kehittämistä Kontilahden turnauksessa, jossa vastaan tulevat kakkosdivarijoukkueet SB LeBa ja kajaanilainen Papas. Josban pelit alkavat kello 13.30 ja 16.00.