Josban A-junnuille kaksi voittoa

Josba Juniorit voitti molemmat pelinsä A-poikien 1-divisioonan kauden ensimmäisessä turnauksessa Kontiolahdella. Josba voitti ensin Leba SB:n 6-3 ja päivän toisessa ottelussa O2-JKL:n Jyväskylästä 3-0.

– Olen tyytyväinen neljään pisteeseen ja asenteeseen jolla pelattiin. Vaikka numerot eivät sitä suoraan kerro, me hallittiin molempia otteluita pallollisesti aivan selvästi, arvioi A-junnujen päävalmentaja Jami Huhtala.

Josba loikin todella ison tukun näyttäviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu täydellisesti.

– Sorruttiin vähän namuttelemaan. Olisin toivonut hieman röyhkeämpiä ja  yksinkertaisempia ratkaisuja.

Huhtala muistutti, että turnausmuotoiset ottelut on otettava tarkasti.

– Jokaisen yksittäisen vaihdon merkitys korostuu kun peliaika on vain 15 minuuttia.

Avausturnaus osoitti Huhtalan mielestä, että lohkon voitosta kisaavat lähinnä Josba ja SB Welhot Kuopiosta.

– Meillä oli kaksi kentällistä miesten divarijoukkueen a-ikäisiä nuoria ja heillä on valtava pelikokemus moniin juniorijoukkueisiin verrattuna tässä sarjassa. Se näkyi pelikovuudessa. Meille vihellettiin esimerkiksi jäähy puhtaasta kylkikontaktista.

Josba ei peluuttanut kaikkia a-ikäisiä otteluissa. Puolenkymmentä divarikokoonpanossa olevaa nuorta miestä paranteli pikkuvaivojaan tai lepäsi muuten.

Josban tehokkaimmat pistenikkarit otteluissa olivat Aleksi Ahokas (3+0) ja Juuso Lehtiniemi (1+2).

Maalin makuun pääsivät myös Jere Sivonen (1+0), Samu Juvonen (1+0), Niklas Räty (1+0), Miika Kosonen (1+0) ja Kalle Toivanen (1+0).

Eemeli Ruokonen syötti kaksi maalia (0+2) ja lisäksi syöttöpisteen hankkivat yhden ottelun pelannut  Veeti Naakka (0+1), Jose Ruuskanen (0+1) ja Konsta Lehikoinen (0+1).

Josban maalissa torjui Lebaa vastaan Veikka Forsström ja Jyväskylää vastaan Ville Pesonen, jolle napsahtikin kauden avauksessa heti nollapeli.

A-junnujen divarissa pelataan seitsemän turnausta Josban lohkossa. Seuraava turnaus on vajaan kuukauden kuluttua 6. marraskuuta Kuopiossa.

Kuvateksti: Aleksi Ahokas teki turnauksessa kolme maalia.