Josbalta pirteä esitys Tapanilassa – ykköskenttä roihusi

Josban tappioton matka Divarissa jatkui Erä Akatemian vieraana Tapanilassa. Pitkään tasaisena edennyt peli kääntyi lopulta Josballe selvin 5-9 numeroin (1-2,2-2, 2-5).

– Tämä oli hyvä salibandypeli. Me oltiin vahvoja joukkueena, erityisesti joukkuepuolustaminen sujui tänään mainiosti, hyrisi päävalmentaja Antti Ruokonen tyytyväisyyttään.

Ensimmäisessä erässä Josba oli koko ajan karvan edellä vastustajaa. Eetu Lehtiniemen johtomaali syntyi runsaan neljän minuutin kohdalla. Erä kuitenkin tasoitti vain neljä sekuntia myöhemmin harmittavalla lahjamaalilla. Pelin loppupuolella Josba puolestaan kuittasi kahdella nopealla rankaisumaaleilla.

– Toinen erä oli meiltä sekava. Avauspelaaminen on meillä välillä yksitoikkoista ja sitä pitää selvästi kehittää, Ruokonen analysoi.

Erä tuli toisessa erässä jo tasoihin ja hallitsi peliä juuri siinä vaiheessa. Toiselle erätauolle päästiin kuitenkin ylivoimamaalin turvin 3-4 johdossa.

Ruokonen kiitteli ryhmäänsä kolmannen erän vahvasta asenteesta ja itsensä kasaamisesta. Josbalta tulikin tyly avaus erään, kun Eetu Sorvali tuikkasi 3-5 johdon 11 sekunnissa.

Ottelu aaltoili joensuulaisten hallinnassa ja maaleja mätettiin vuorotahtiin tilanteeseen 4-7 saakka. Neljä minuuttia ennen loppua Erä Akatemia otti aikalisän ja lähti yrittämään kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Kun kaksi minuuttia oli jäljellä Erä tuli viidennellä maalilla vielä hajulle.

Mutta taas tuli tyly kuitti. Vain viisi sekuntia ja Ville Nevalainen iski tilanteeksi 5-8. Se katkaisi Erän takaa-ajon lopullisesti. Erän pelaajat kuumenivat jäähyilemään ja maalivahti Arttu Puska intoutui ottamaan jopa 2+10 minuuttia. Viidellä kolmea vastaan Josba kaunisteli vielä tilastoja yhdeksännellä maalilla.

Josban ykköskenttä oli tänään ilmiliekeissä, suorastaan roihussa. Samu Juvonen naputteli tehot 3+1 ja Eetu Sorvali 2+2. Ykköskentän muut tehomiehet olivat niin ikään neljän pisteen Jesse Reijonen (1+3), Eetu Lehtiniemi (1+0) ja Henrik Kinnunen (0+1).

Josban muut pistemiehet olivat Aleksi Ahokas (1+0), Eemeli Ruokonen (0+1) ja Ville Nevalainen (1+0). Tuomas Tokila torjui maalissa 14 kertaa.

Josba on sarjassa kolmantena, mutta useita otteluita kärkeä vähemmän pelanneena. Josba on edelleen sarjan ainoa tappioton joukkue. Seuraava vastustaja on ÅIF Sipoosta viikon kuluttua kotona.