Josbalta kurinalainen esitys ja kaksi pinnaa

Kuvateksti: Josbasta palkittiin maalivahti Jesse Huurrekorpi ja hyökkääjä Aleksi Ahokas. Kolmas mitali meni vieraiden maalivahti Roope Mutkalle. Arto Näsänen (vas) ja Lasse Korhonen palkitsijoina.

 

Josban vahva kevätkausi sai jatkoa sunnuntaian 3-1 (1-0,2-1,0-0) voitolla Blue Foxista. Kotijoukkueen voitto perustui tuttuun reseptiin; kurinalaiseen puolustustukseen ja pallon hallintaan.

– Pelattiin joukkueena ja kaikki onnistuivat tänään, tiivisti pelin Miro Kämäräinen mediatilaisuudessa.

Päävalmentaja Antti Ruokonen kiitteli myös pallokontrollia ja kurinalaisuutta.

– Siinähän me onnistuttiin erinomaisesti. Hyökkäyspäässä meillä on vähän ongelmia vaikka tilanteita syntyi tänäänkin. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat syöneet meidän maalintekovoimaa, Ruokonen harmitteli.

Blue Fox pyrki saamaan Josban vauhdin pois kovalla karvauksella ja tekemään tarvittavat maalit vastaiskuilla. Pelinkuva olikin vieraiden toivoma, mutta tulosta ei syntynyt.

– Kahdeksaan viimeiseen peliin meitä ja Jesse Huurrekorpea vastaan on tehty keskimäärin vain kolme maalia. Silloin pystytään pelejä voittamaan.

Kämäräisen mielestä joukkueen henkinen kantti on vahva.

– Vaikka sanotaan, että on nuori joukkue, mutta kyllä siellä vastuuta kannetaan hyvin.

Jatkoon tarvitaan yksi piste

Josba on viikonlopun kiharaisen sarjakierroksen jälkeen kahdeksantena ja tyrkyllä pudotuspeleihin. Kahdessa viimeisessä pelissä kaikki on omissa käsissä.

– Piste tarvitaan pudotuspeleihin. Tosin meillä alkoi pudotuspelit jo marraskuussa. Ainakin 10 viimeistä peliä on ollut yhtä pudotuspelitaistelua kun pisteitä on ollut pakko saada. Ei me siitä ole stressiä kuitenkaan otettu.

– Ja parempihan se on pelata, kun on panosta, Kämäräinen summasi.

Josba meni ottelussa jo minuutin pelin jälkeen johtoon, mutta sitten osumat olivat tiukassa. Toisessa erässä Josballe vihellettiin peräjälkeen peräti kolme estämisjäähyä, mutta vastustaja onnistui maalinteossa ylivoimalla vain kerran.

Jäähysuman jälkeen Josba rankaisi kuitenkin vastustajaa kahdella nopealla, vain 15 sekunnin välein syntyneellä maalilla.

Viimeisen minuutin Blue Fox myllytti kuudella neljää vastaan kun Josba sai vielä jäähyn ylimääräisen miehen lipsahdettua kentälle.

Jesse Huurrekorpi torjui ottelussa 14 kertaa ja vieraiden Roope Mutka 22 kertaa.

Josban maalintekijät olivat Aleksi Ahonen (1+0), Joona Kettunen (1+0) ja Jesse Reijonen (1+0). Syöttöpisteen saivat Aapo Hämäläinen (0+1) ja Eetu Sorvali (0+1).

Josballa on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua tulevana viikonloppuna kun vastaan tulevat pudotuspeleihin samalla tavalla hinkuvat Turku ja Vaasa.