JOSBALTA HEIKKO AVAUS UUDELLE VUODELLE

Josba uusi vuosi alkoi Divarissa ehkä koko tähänastisen sarjakauden heikoimmalla pelillä. SBS Wirmo oli selvästi parempi numeroin 5-10 (0-2,3-2,2-6).

Avauserä oli heti murheellinen. Josba sai 10 minuutin kohdalla viiden minuutin jäähyn kaksintaistelutilanteesta, jossa oikeudenmukainen ratkaisu olisi ollut kakkoset kummallekin pelaajalle. Wirmo teki ylivoimalla kaksi maalia.

Wirmo pelasi kaksi avauserää erittäin fyysistä peliä, joka kohdistui myös täysin pallottomiin pelaajiin. Joukkueelle vihellettiinkin kolme rangaistusta vaarallisesta pelistä ja kaksi muuta kakkosta työntämisestä. Mediatilaisuudessa pelin jälkeen päävalmentaja Petri Seppinen kiisti, että väkivaltaisista otteista olisi ohjeistettu.

– Asiaton kysymys. Normaali puhdas peli ja normaali kova peli, ei mitään ihmeellistä, Seppinen uhosi.

Kolmannessa erässä vastustajan peli muuttui johtoasemassa aivan toisennäköiseksi eikä jäähyjä enää vaarallisesta pelistä tullut. Mielenkiintoista.

Josballe toisen erän alkupuolisko oli pelin paras hetki. Kolmella maalilla peli oli taas tasan 3-3. Erätauolle mentiin kuitenkin Wirmon johdossa 3-4. Neljännen maalin jälkeen Josba vaihtoi veräjän suulle Tuomas Tokilan.

Kolmas erä oli pelillisesti Josban synkin pitkään aikaan. Vastustaja teki erän alkuun kolme maalia 45 sekunttiin. Normaalisti kotijoukkue on syttynyt taistelemaan ratkaisuerässä, mutta nyt se jäi täysin näkemättä.

– Parempi joukkue voitti tänään, ei siitä ollut kahta sanaa. Sai pelata aika reipasta peliä ja me hävittiin yksiykköset selvästi. Jäätiin kulmiin pyörimään ja sitä vastustaja varmaan halusikin, päävalmentaja Antti Ruokonen summasi.

Ruokosen mukaan kotijoukkue ei kaatunut maalivahtipeliin 10 takaiskumaalista huolimatta.

– Veskari tarvitsee vähän apuja kentältä. Nyt vastustaja puttaili takatolpilta tyhjiin. Meillä ei taas laukaisuja paljon ollutkaan.

Josba ei myöskään pystynyt hyödyntämään vastustajan jäähysumaa. Ylivoimalla syntyi vain yksi maali.

Josban tehokkain oli Eetu Sorvali (2+0). Muut maalintekijät olivat Juuso Lehtiniemi (1+0), Jere Sivonen (1+0) ja Ville Laasonen (1+0). Syöttöpisteen saalistivat Eetu Lehtiniemi (0+1), Aleksi Matikainen (0+1), Jesse Reijonen (0+1), Aleksi Ahokas (0+1) ja Henrik Kinnunen (0+1).

Jesse Huurrekorpi torjui neljä, ja Tuomas Tokila kuusi kertaa.

Seuraavaksi Josballa alkaa peräti kahdeksan ottelun vieraspeliputki. Helmikuun lopulla runkosarjassa on vielä kaksi kotiottelua.