Josballe voitto ja tappio NST-peleistä

Josba aloitti uudistuneella joukkueellaan harjoitusottelunsa liigajoukkue NST:tä vastaan perjantaina Huhtiniemessä.

Kovaa harjoitellut Josba pelasi koko ottelun hyvällä ilmeellä, innostuneesti ja rohkeasti. Kun mausteeksi laitettiin vielä rivakasti vauhtia, pääsivät nuoret josbalaiset näyttämään kokeneelle NST:lle, että perjantain iltapuhde ei tulisi olemaan lappeenrantalaisille helppo.

Ottelun johtoasema vaihteli puolelta toiselle, sillä ensin NST johti 3-1, sitten Josba 5-3, NST 6-5 ja lopuksi Josba kiri 7-6- voittoon.  Ottelun lopputulos oli oikeutettu, sillä Josballa oli tehtyjen maalien lisäksi runsaasti ns. tuhannen taalan paikkoja. Vastustajan maalivahti Monthan sekä Josban pienoinen huolimattomuus maalintekotilanteissa pitivät numerot tasaisina. Kokonaisuutena Josban esitys oli hyvä, ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen harjoitusottelu tällä ryhmällä. Maalissa Jesse Huurrekorpi oli varma.

Ottelun jälkeen joukkue siirtyi  Imatran kupeeseen Immalanjärvelle mökkielämän ihmeelliseen maailmaan. Perjantain ottelun myöhäinen ajankohta aiheutti sen, että majoittuminen ja iltatoimet jäivät liian myöhäiseksi. Kun kuulumisia piti vielä vaihtaa ja majoitustiloissa oli hiukan tungosta, jäivät monelta yöunet selvästi normaalia katkonaisemmiksi ja lyhyemmiksi. Hurjimmat keksivät nukkua kuusen alla, joka osoittautui vääräksi valinnaksi naapurin kukon aloittaessa pullistelun neljän aikaan aamuyöllä.

Seuraavana päivänä oli iltapäivällä uusi koitos NST:tä vastaan. Kun Josballa oli vielä hyvänolon tunne edellispäivän voitosta, tuli vastaan vihainen ja valmentaja Heinosen ”motivoima” NST. NST oli tiivistänyt ryhmäänsä ja oli maajoukkuepelaaja Risto Töllikön johdolla  hyvässä iskussa. Josba taasen oli joutunut sekoittamaan pakkaansa oikein huolella- mm. joukkueen hyökkäyksessä pelasi parhaimmillaan neljä puolustajaa… Josban joukkueesta puuttui pelaajia siviilikiireiden vuoksi. Lisäksi säästeltiin muutamaa pelaajaa, ettei vanhat vammat uusiutuisi sarjakauden lähestyessä.

Ottelu oli ensimmäisen erän jälkeen 0-1, toisen erän jälkeen 0-3 ja lopulta otteen repsahdettua peli päättyi viime hetken maalien ansiosta 9-1 NST:lle. Josban maalissa Joona Pesonen piti joukkuetta pystyssä kaksi erää, mutta taipui muun joukkueen tavoin kolmannessa erässä. NST oli selvästi parempi. Mutta myös Josban valmentaja antoi synninpäästön omalle joukkueelleen, sillä lähtökohdat otteluun eivät olleet lähellekään optimaaliset.

Kokonaisuutena Josba pelasi kolme hyvää erää, kaksi kelvollista ja yhden heikon. Saldo on nuorelle joukkueelle aivan hyvä; tietenkin toisen ottelun viimeisen erän kaltaisia repsahduksia ei sarjakaudella tarvitsisi tulla.

Ottelun jälkeen Josba siirtyi takaisin mökille, jossa oli ohjelmassa mm. rookie-kaste. Onneksi mökkinaapureita ei hirvittävästi ollut liikkeellä, sillä sen verran eksoottista ja makuhermoja kivasti kutkuttelevaa oli illan ohjelma keltanokille…

Josba sai hyvää oppia kovista peleistä ja Josba jatkaa nyt harjoitteluaan kolmen viikon erittäin kovalla jaksolla. Tähän mahtuu ensi tiistaina 18.8. klo 19.00 pelattava harjoitusottelu Kuopion Welhoja vastaan. Welhothan karsi viime vuonna liigaan, mutta hävisi sekä divarifinaalin M-Teamille että karsinnan TPS:lle. Josba saa siis vastaansa kovinta mahdollista tasoa olevan divarivastustajan. Ottelu pelataan Joensuu Areenalla. Sarjakausi alkaa kotiottelulla samaisia Welhoja vastaan 17.9.2015 Joensuussa.