Josballe viisi uutta sopimusta

Jere Kaartinen, Ville Pesonen ja Tatu Könönen hikoilivat jo lajitreenissä.

Josban edustusjoukkue vahvistuu merkittävästi viidellä uudella pelaajasopimuksella. Punamustan paidan pukevat tulevalla kaudella päälleen Tatu Könönen, Jere Kaartinen, Ville Pesonen ja Miika Kosonen. Lisäksi joukkueen runkopelaajiin pitkään kuulunut Eetu Kuittinen on tehnyt Josban kanssa jatkosopimuksen.

Hyökkääjä Tatu Könönen (30) on pelannut takavuosina Josban liigajoukkueessa ja sen jälkeen LeBassa yhden kauden Divaria ja toisen kauden kakkosdivisioonaa. Könönen tulee Joensuuhun Loviisan Torista. Hän on lähtöisin Lappeenrannasta NST:n riveistä.

  • Hyvällä fiiliksellä olen palaamassa Josbaan. Oltiin Saken kanssa yhteydessä kevään mittaan ja kuulin paljon hyvää joukkueen tulevaisuuden suunnitelmista. Innolla odotan jo sarjapelejä, Könönen summaa.

Jere Kaartinen (26) pelasi viime kauden Saksassa UHC Weissenfelsin joukkueessa. Hyökkääjän kausi loppui sielläkin harmillisesti kesken koronan takia. Kaartinen edusti aiemmin useita vuosia Josbaa Divarissa.

  • Saksan reissu oli hieno kokemus, kun sai panostaa täysillä urheiluun. Sain pelata isossa roolissa Saksan menestyneimmässä joukkueessa ja valmensin myös seuran junioreita, Kaartinen kertoo.

Maalivahti Ville Pesonen (23) on edustanut Josbaa aiemmin junioritasolla. Happeesta ja ÅIF:stä Pesoselle on kertynyt kaikkiaan 30 liigapeliä. Kokemusta on ÅIF:n paidassa myös Divarista.

  • Joensuuhun oli tarkoitus palata jo vuosi sitten, mutta silloin eivät siviiliasiat vielä järjestyneet, Pesonen kertoo.

Hyökkääjä Miika Kosonen palaa Joensuuhun FBC Turusta. Opiskelupaikka toi miehen takaisin Pohjois-Karjalaan.

Josballa on nyt kaikkiaan 24 pelaajasopimusta, kolme maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa.

  • Nyt näyttää todella hyvältä. Kosonen tipahti kokoonpanoon vielä yllättäen. Rosterissa on kolme 2005 syntynyttä, jotka pelaavat ensisijaisesti B:n, A:n ja Akatemian pelejä, linjaa päävalmentaja Sakari Salmela.
  • Meidän rinki 3+18 on jo riittävä, mutta koko ajan pidetään silmät ja korvat auki.