JOSBALLE UUSI JOHTOKUNTA – HETI TOSITOIMIIN

Josban uusi johtokunta on aloittanut työnsä seuratyön ilmeen kirkastamiseksi ja modernisoimiseksi. Joensuun Salibandyssä on tehty arvio, että seura on viimeisen 10 vuoden aikana jäänyt jälkeen maan kärkiseurojen tavasta toimia.
– On eletty pitkään liiaksi mennessä eikä oltu kehitystrendeissä mukana kuten suurseurat, arvioi Josban johtokunnan varapuheenjohtaja Tanja Ahtiainen.
Selvimmin se näkyy siinä, että Josba menetti muutamia ikäluokkia heikon juniorityön vuoksi. Mutta samalla muukin kehitystyö ja uuden etsiminen jäi polkemaan paikalleen.
– Nyt tähän tulee muutos. Olemme menossa mukaan useisiin eri projekteihin. Esimerkiksi divarijoukkue tulee olemaan kohderyhmänä useammassakin kehityshankkeessa, Ahtiainen kertoo.

Panostus omiin nuoriin havaittu
Josban uusi johtokunta on joutunut ensitöikseen myös taloustalkoisiin. Viime kauden jälkeiset talouden tervehdyttämistoimet on saatu käyntiin. Ahtiaisen mukaan tukijoiden suhtautuminen seuran uuteen strategiaan on ollut erittäin myönteistä.
– Yritykset ovat kiitelleet päätöstämme satsata omiin pohjoiskarjalaisiin nuoriin uutta joukkuetta rakennettaessa. Tämä näkyy jo, divarijoukkueen ensi kauden pelipaita on käytännössä myyty ja valmis painoon.
Myös uusi puheenjohtaja Antti Ruokonen kiittää tuoretta johtokuntaa innokkuudesta ja sitoutumisesta. Johtokunnalla on nyt aiempaa leveämmät hartiat ja kontakteja uusiin sidosryhmiin.
Josban johtokunnassa toimivat kuluvalla kaudella Ruokosen ja Ahtiaisen lisäksi Ville Kettunen, Markus Ketonen, Tomi Lautanen, Petri Torni ja Marko Sivonen.
– Ilmeen kirkastus on näkynyt hienosti myös divarijoukkueen harjoituksissa. Osallistumisprosentti on äärimmäisen korkea kaikkiin laji- ja fysiikkaharjoituksiin.

Harjoituskausi alkoi jo huhtikuussa
Joukkueen fysiikkavalmennusmetodit ovat myös muuttuneet. Fysiikkavalmentaja Pasi Kinnunen on tuonut mukanaan runsaasti esimerkiksi painia ja erilaisia liikkuvuusharjoitteita.
Josba jatkaa huhtikuussa alkanutta harjoitusrupeamaansa heinäkuun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen on kahden viikon mittainen omatoimijakso. Harjoituspelit Kuopion Welhoja sekä NST:tä vastaan pelataan elo-syyskuun aikana.

Lisätietoja: Tanja Ahtiainen 040-770 5548