Josballe tasapeli myös Erää vastaan

Josba ja Erä tarjosivat sunnuntaina katsojille viihdettä koko rahan edestä, vauhdikkaassa ottelussa kun tehtiin maaleja vuorotahtiin eikä ratkaisua joukkueiden paremmuudesta saatu syntymään edes jatkojalla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti. Palloa maltettiin pitää ja karvaus pysyi hyvin kasassa. Josba sai tällä kertaa tehtyä myös avausmaalin, kun Perttu Puska pyssytti pallonriiston jälkeen vasemmalta laidalta pallon alakulmaan. Josban vahva ote jatkui, ja vahvan ottelun pelannut Jesse Reijonen(2+1) laukoi illan ensimmäisensä lähes puolesta kentästä vain 8 minuutin pelin jälkeen. Syöttöpiste maaliin Juuso Ojaselle (1+1). Josban toisen maalin jälkeen Erä sai otetta pelistä, ja rankaisikin jokaista Josban viisikkoa kertaalleen. Näin erätauolle lähdettiin tilanteesta 3-2.

Toisen erän alku oli Josbalta päivän heikointa peliä. Palloa ei saatu pidettyä omilla Erän vahvan karvauksen alla, ja vain maalivahti Lauri Hyytiäisen vahva pelaaminen piti luvut aisoissa. Josba sen sijaan käytti oman mahdollisuutensa, kun Ojanen laukoi kaukaa pallon yläkulmaan Pauno Kajoksisen syötöstä. Josba sai maalista otetta ja teki muutamaa minuuttia myöhemmin johto-osuman ottelun ainoasta ylivoimastaan, kun Jiri Tikkanen kauhoi Reijosen laukoman pallon verkkoon maalin edestä. Erä tasoitti alle minuutti tästä rangaistuslaukauksesta, mutta Josban kuitti tuli lähes yhtä nopeasti, kun Tatu Könönen(1+1) voitti pallon puolessa kentästä ja sijoitti pallon tarkasti takakulmaan. Erä tuli vielä tasoihin Josban merkkausvirheen seurauksena, joten viimeiseen erään lähdettiin tasanumeroista 5-5.

Toisen erän loppukahinoista tulleiden jäähyjen seurauksena kolmas erä aloitettiin neljällä neljää vastaan. Josba hallitsi pääosin palloa, mutta tasavajaan ainoan maalin teki Erä, kun Erän parhaana palkittu Tommi Aro riisti pallon puolessa kentässä ja laukoi vapaasti keskeltä Erän johtoon. Josba ei tästä lannistunut, vaan vahvan ottelun pelannut kolmosketju tasoitti hieman ennen erän puolta väliä, kun pallon riiston jälkeen Reijonen pääsi laukomaan pelin tasoihin keskeltä. Hienon syötön maalin tarjoili Könönen. Vain hetki tämän jälkeen koko illan pirteästi pelannut Mikael Ahponen avasi maalitilinsä liigassa upealla taistelumaalilla maalin edestä. Josba pyrki maltillisesti suojelemaan johtoaan, mutta ennakkoon vaaralliseksi tiedetty Tuomas Iiskola rankaisi Josbaa puolustusalueen pallonementyksestä. Tämän jälkeen ottelun tempo laski eikä kumpikaan yrittänyt erityisen aktiivisesti hakea voitto-osumaa.

Josban kausi alkoi siis kahdella tasapelillä, joten saldoon voi olla suhteellisen tyytyväinen. Pelissä tulee vielä liikaa helppoja virheitä ja sitä kautta vastustaja saa helppoja maaleja, mutta varsinkin Erä-ottelussa myös hyökkäyspelaaminen näytti välillä varsin mallikkaalta. Josban kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, kun Areenaan saapuu vieraaksi Jyväskylän Happee.