Josballe tärkeä työvoitto Loviisasta

Pahasti vajaamiehinen Josba punnersi mahtavan vierasvoiton Loviisan Torista maalein 3-6 (3-3,0-1,0-2). Loviisa kaatui erittäin varmalla ja huolellisella pelillä.

– Lakki päästä ja syvä kumarrus koko miehistölle. Kaksi vieraspeliä vuorokauden sisään 13 miehellä ja tosi kovilla rasitusminuuteille, kiitteli päävalmentaja Antti Ruokonen joukkuettaan.

Esimerkiksi puolustajat joutuivat pelaamaan molempina päivinä joka toista vaihtoa.

Ottelu sai josbalaisittain mukavan alun kun heti avaushyökkäyksestä ajassa 0,36 Loviisan maalille toimitettu reikäpallo pomppi pussin pohjalle kotijoukkueen omana työnä.

Avauserässä ladottiin kuusi maalia vuorotahtiin ja erätauolle mentiin tasalukemissa.

– Valmentaja Petri Torni piti huolellista tilastoa ja havaitsi, että me menetettiin pallo avauserässä viimeisellä vartilla 14 kertaa eli kerran minuutissa harhasyötöllä tai muuten. Tästä puhuttiin kopissa ja sen jälkeen vastustaja oli aika aseeton, Ruokonen summasi pelin kulkua.

Toisessa erässä pöytäkirjaan saatiin vain yksi ainoa merkintä. Josban hyökkäyksestä syntyi vapaa maalipaikka, tilanteessa tapahtui aluerikko ja Josballe määrättiin rangaistuslaukaus. Eetu Sorvali vei siitä Josban 3-4 johtoon.

Kaksi viimeistä erää Josba esitti varmaa ja huolellista peliä eikä Loviisa saanut maaleja kummassakaan erässä. Josballa sen sijaan oli iso tukku hyviä maalipaikkoja, joissa syöttö annettiin tyhjän maalin eteen. Vedot menivät kuitenkin yli tai ohi.

Kolmannessa erässä Josban johto kasvoi vähitellen. Loviisa yritti yli kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta Josban 6-5-alivoima toimi mainiosti. Ottelussa vihellettiin vain yksi ainoa jäähy, joka tuli Josballe kolmannessa erässä, mutta sekin alivoima hoidettiin mallikkaasti.

Josban tehokkain pistemies oli Eetu Lehtiniemi (2+0) kahdella maalilla. Maalin mieheen värkkäsivät joukkueen kaksi muuta Eetua, Eetu Sorvali (1+0) ja Eetu Kuittinen (1+0) sekä Aleksi Matikainen (1+0). Syöttöpisteille pääsivät Juho Väisänen (0+1), Aapo Hämäläinen (0+1) ja Jesse Reijonen (0+1). Jesse Huurrekorpi torjui maalissa 20 kertaa.

Josba kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Kuopion Welhot jo tulevana keskiviikkona. Joukkueen tavoitteena on tyhjentää sairastupaa ennen paikallispeliä. Loviisassa joukkueesta puuttui loukkaantumisten ja sairastelun takia yhdeksän kenttäpelaaja. Myös kolmas maalivahti on loukkaantunut.

Josba jatkaa viikonlopun jälkeen tasaisen sarjan sijoilla 6-7.Jäljellä on vielä viisi runkosarjan ottelua, kolme vieraissa ja kaksi kotona.