Josballe tahtopiste Loviisasta

Kuvateksti: Juuso Lehtiniemellä  oli kolmen pisteen ilta Loviisassa. Kuva harjoituksista.

 

Josban edustusjoukkue taisteli arvokkaan vieraspelipisteen Loviisan Torin vieraana. Ottelu ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen vasta rangaistuslaukauskilpailussa maalein 8-7 (3-2,2-1,2-4,0-0,1-0) kotijoukkueen hyväksi.

Josba sai otteluun tömäkän alun ja meni vajaassa kolmessa minuutissa jo 0-2 johtoon.

– Onnistuttiin siinä mitä oli sovittu. Tämä oli meiltä ehkä kauden ehjin suoritus pallollisessa pelissä, päävalmentaja Santeri Raatarila arvioi.

Erän puolivälin jälkeen joensuulaisille tuli musta hetki ja Loviisa rummutti kolme maalia.

– Erien alut olivat meillä vahvoja, mutta sitten vähän ote katosi. Tässä oli molemmilla joukkueilla samanlaista aaltoliikettä.

Kolmanteen erään Josba lähti kahden maalin takaa-ajosta, mutta onnistui maalinteossa neljä kertaa ja nousi komeasti tasoihin 6-6. Ajassa 54.43 Josba meni 6-7 johtoon, mutta Loviisa tuli vielä väkisin tasoihin reilua minuuttia myöhemmin siirretyn rangaistuksen aikana.

– Johtoasemassa annettin muutama helppo maali vastustajalle ja hyökättiin ehkä vähän liian innokkaasti välillä. Puolustuspelaaminen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli tontit ratkaista peli, mutta vitonen jäi maalittomaksi. Rangaistuslaukauksissa josbalaisista onnistui vain Henrik Kinnunen ja Loviisa vei pelistä kaksi pistettä.

– Rankkarit on arvan heittoa. Loviisa on vaikea paikka pelata. Täällä on kotijoukkueella kova kannustus ja pisteeseen pitää olla tyytyväinen.

Josban tehokkain kolmella tehopisteellä oli Juuso Lehtiniemi (2+1). Muut maalintekijät olivat Samu Juvonen (1+1), Joona Auronen (1+1), Miro Kämäräinen (1+0), Markus Otronen (1+0) ja ensimmäisessä divaripelissään heti maalin tehnyt Miika Kosonen (1+0).

– Miika oli pirteä myös alivoimassa ja teki tärkeitä peittoja, Raatarila kiitteli.

Aleksi Matikainen (0+2) syötti kaksi maalia. Syöttöpisteen hankkivat myös Perttu Puska ja Eetu Kuittinen.

Jesse Huurrekorpi torjui ottelussa 14 kertaa kun virkaveli Henri Haapaniemelle kertyi 21 torjuntaa.

Josba jatkaa lauantain kierroksen jälkeen yhdeksällä pisteellä sarjakakkosena. Joukkue yöpyy Espoossa ja matkustaa huomenna ÅIF:n vieraaksi Sipooseen.