Josballe rökälevoitto – ja nollapeli!

Kuvateksti: Jesse Huurrekorpi torjui kaiken. Kuva 1.10.2016 kotiottelusta.

Josban laadukas viikonloppu Pohjanmaalla sai sunnuntaina arvoisensa sinetin, kun joensuulaiset löylyttivät Uusikaarlepyssä Blue Foxin maalein 8-0 (4-0,1-0,3-0). Samalla Jesse Huurrekorpi pelasi Josban maalissa salibandyssä erittäin harvinaisen nollapelin.

Josban alku Tähtihallissa oli tyrmäävä. Neljä maalia reiluun yhteentoista minuuttiin hyydytti kotijoukkueen eikä se siitä enää noussut.

– Tämä oli täydellinen esitys. Kriittiset virheet otettiin pois, pelattiin palloa ja hallittiin peliä. Samalla esitettiin uhrautuvaa puolustusta, kiitteli päävalmentaja Antti Ruokonen joukkojaan.

Ruokosen mielestä hyvä vire oli aistittavissa jo lauantaina Vaasaa vastaan.

– Tärkeintä oli, että nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan. Viime vuonna meidän peli ei kehittynyt kauden aikana, mutta tänä viikonloppuna mentiin eteenpäin selvästi.

Josban ykkösvitja oli liekeissä ja teki kuusi maalia, joista kolme ylivoimalla. Yhden maalin vastustaja suti avauserässä omiinsa pelatessaan alivoimalla.

Aleksi Ahokkaalla oli erittäin vahva viikonloppu. Lauantaina Vaasaa vastaan Aleksilla oli hirmuinen paikka viedä ottelu jatko-ajalle viime sekunneilla, mutta se ei onnistunut. Sunnuntaina Ahokkaalla oli lapa kuumana ja hän paukutti sisuuntuneena tehot 3+1.

Josbasta onnistuivat sunnuntaina myös Eetu Sorvali (2+1), Ville Laasonen (1+0), Aapo Hämäläinen (1+0) sekä syöttöpisteen hankkineet Henrik Kinnunen (0+1), Joona Auronen (0+1) ja Jesse Reijonen (0+1).

Jesse Huurrekorven näpeissä oli erittäin vahvaa liimaa ja hän torjui 23 kertaa, kaikki Blue Foxin joensuulaisten maalia kohti tulleet vedot.

– Siinä oli Jessellä muutama huipputorjunta. Kun meidän puolustus oli erittäin tiivis, tilanteita ei tule vastustajalle niin paljon. Jostakin kumman syystä palkintoraati ei arvostanut Jessen nollapeliä, Ruokonen äimisteli.

Josban vieraspeliputki jatkuu ensi viikonloppuna Turussa ja Loviisassa.