Josballe pisteet Pohjanmaalta – bussi hajosi matkalla

Kuvateksti: Samu Juvonen (27) teki Josban avausmaalin. Kuva 2.9.2017.

Josban perjantain pelireissu Pohjanmaalle alkoi tuskaisesti, kun joukkueen bussi hyytyi Iisalmeen. Vaihtoautoa odotellessa meni tärkeä lämmittelyyn varattu tunti ja pelipaikalle Uusikaarlepyyhyn saavuttiin vasta 50 minuuttia ennen pelin alkua.

Joukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan otti komean vierasvoiton maalein 2-5 (1-2,1-1,0-2).

– Vaikea tilanne käsiteltiin joukkueen kanssa jo bussissa. Lämmittelyyn jäi todella vähän aikaa. Näistä lähtökohdista hieno suoritus kun meillä on lisäksi ollut koko viikon paljon sairastelua. Joukkue osoitti tänään mielen lujuutta, päävalmentaja Santeri Raatarila kehui miehistöään.

Avauserässä Josba pystyi hyvin toteuttamaan suunniteltua pelikirjaa. Vastustaja teki ainoan maalinsa rankkarilla. Toisessa erässä ote hieman kirposi, mutta joukkue pystyi pitämään maalin johtonsa toiselle erätauolle.

– Kolmannessa erässä vastustaja painoi kovasti päälle, mutta onnistuimme pitämään kuitenkin palloa kohtuullisen paljon. Voi myös sanoa, että tänään peli voitettiin päätöserässä erittäin hyvän alivoiman ansiosta.

Blue Fox otti aikalisän ajassa 55,37 kun Josballe vihettiin kahden minuutin rangaistus. Samalla isännät ottivat maalivahdin pois ja yrittivät kahden miehen ylivoimalla kavennusmaalia. Riskipeli ei onnistunut.

Josban tehopisteet jakaantuivat tasaisesti, mutta tehokkain oli joukkueen nestori Markus Otronen (1+1) joka pisti ratkaisevan niitin vastustajan tyhjään maaliin kun peliä oli jäljellä vajaa kolme minuuttia.

Josban muut maalintekijät olivat Perttu Puska (1+0), Ville Laasonen (1+0), Aleksi Matikainen (1+0) ja avausmaalin tehnyt Samu Juvonen (1+0). Syöttöpisteen hankkivat Eetu Lehtiniemi (0+1) ja Aleksi Ahokas (0+1).

Jesse Huurrekorvelle kertyi 15 torjuntaa. Isäntien Roope Mutka torjui vain kahdeksan kertaa.

– Laukauksia meillä olisi saanut olla enemmän, mutta toisaalta viimeistelymme onnistui paikoista hyvällä prosentilla.

– Ei tämä kauden paras peli ollut, mutta tulos onnistuttiin ottamaan ulos, Raatarila summasi.

Josban matka jatkuu illalla vielä Seinäjoelle, josta joukkue matkustaa lauantaina Nurmoon. Siellä pelataan kello 15 alkaen sekä divaripisteistä että jatkopaikasta Suomen cupissa.