Josballe pisteet jatkoaikavoitolla

Kuvateksti: Aleksi Ahokas ratkaisi pelin jatkoajalla. Kuva harjoituksista.
Josba haki divarissa tärkeän jatkoaikavoiton 4-3 (1-0,1-0,1-3,1-0) Liminkaa vastaan. Peli oli uuden Zemppi Areenan ensimmäinen salibandyottelu.

– Erittäin ehjä suoritus joukkueelta, joka kenttä onnistui. Keskityttiin pelaamiseen eikä meillä ollut paniikkia missään vaiheessa, päävalmentaja Antti Ruokonen tiivisti.

Josba joutui tappamaan heti pelin alkuun kaksi jäähyä, mutta niistä selvittiin. Kahden erän jälkeen Josba johti peliä 2-0.

– Limingalla oli enemmän vetoja, mutta me luotiin paremmat tekopaikat. Vastustajan maalit olivat semmosia räkäpomppuja, jotka kimpolivat hyökkääjien jaloista maaliin. Ei niille maalivahti voi mitään.

Kolmannessa erässä Josballa oli vaikea jakso kun vastustaja tuli tasoihin ja oma rangaistuslaukaus epäonnistui heti perään. Kaiken kukkuraksi Liminka meni alivoimalla 2-3 johtoon rangaistuslaukausen jälkeen tulleen jäähyn aikana.

– Siinä kohtaa osoitettiin luonteen lujuutta ja heikko joukkue olisi taipunut. Oli tärkeää saada siihen se tasoitus ylivoimalla ja päästiin jatkoajalle, Ruokonen pohti.

Jatkoajalla Aleksi Ahokas päätti pelin kun Niklas Räty murtautui ensin röyhkeästi maalille ja Ahokas pääsi sijoittamaan pallon tolpan kautta alanurkkaan. Jatkoaikaa oli pelattu tasan puolet.

Josban tehokkain olikin Ahokas kolmella pisteellä (1+2). Ykköskenttä onnistui muutenkin loistavasti.  Niklas Räty (1+1) ja Eetu Sorvali (1+0) tekivät maalin mieheen.

Eemeli Ruokonen (1+0) tasoitti pelin ylivoimalla Samu Juvosen (0+1) syötöstä.

Maalissa Jesse Huurrekorvella oli työläs ilta. Torjuntoja kertyi kaikkiaan 25. Limingan maalilla Kosti Laine torjui 18 kertaa.

Josba yöpyy Oulussa ja jatkaa aamulla matkaa Nurmoon Jymyä vastaan. Ottelu alkaa kello 16.