Josballe piste viikonlopun aherruksesta

Josba tappamassa jäähyä toisen erän alkuminuuteilla.

Josba päätyi sunnuntaina Divarin runkosarjassa tällä kaudella jo peräti kahdeksannen kerran jatkoajalle. Tuloksena niistä on kuusi voittoa, yksi tappio maalittoman jatkoajan jälkeen rankeilla, ja nyt ensimmäinen varsinainen jatkoaikatappio kun ÅIF vei kaksi pistettä maalein 6-7 (3-2,0-3,3-1,0-1). Josballe kamppailusta yksi piste.

– Kaikki putket päättyvät joskus. Meillä oli tänään riittävästi paikkoja ratkaista tämä peli jo varsinaisella peliajalla, mutta nyt se ei toteutunut. Hieman halvalla vieras sai täydet pisteet, harmitteli päävalmentaja Santeri Raatarila mediatilaisuudessa.

Avauserä oli tempoileva. Josba johti avauserän jälkeen, kun Aleksi Matikainen (1+0) veivasi näyttävän alivoimamaalin erän viimeisellä minuutilla ÅIF:n verkkoon. Toisen erän alkuun Josballe osui musta kolmen minuutin jakso, jonka aikana vieraat tekivät kolme maalia.

Raatarila herätteli joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia ja ottamalla aikalisän jo 28 minuutin kohdalla.

Se auttoi ja kotijoukkue myllytti vastustajaa armottomasti, mutta ilman osumia ja toiselle erätauolle mentiin 3-5 takaa-ajosta. Toisessa erässä Josban maalilla oli vain yksi torjunta ja vierailla kahdeksan.

– Josba nosti karvaustaan ja me oltiin aika helteessä siinä se loppuerä, tunnusti ÅIF:n päävalmentaja Sebastian Freudenthal.

Kolmanteen erään Josba tuli uudestisyntyneenä ja seitsemään minuuttiin nakutettiin vieraiden maalilla torjuneen Arttu Puskan selän taakse kolme osumaa. Paikkoja oli enempäänkin.

– Viimeistely. Siihen se hyvä vire tyssäsi ja kaveri pääsi tasoihin, summasi divariuransa ensimmäisen maalin nyt myös kotiyleisön edessä raapaissut Kimi Honkanen (1+0).

Josba ei ollut terävimmillään kolmannen erän loppuminuuteilla. ÅIF tuli ilman maalivahtia nopeasti ja aivan liian helposti tasoihin. Josballa oli etukarvaajan tekemästä riistosta lähtenyt maukas maalipaikka vielä viime sekunneilla, mutta veto osui Arttu Puskan kypärään. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa oli jäljellä vain 18 sekuntia kun vieraat onnistuivat voittomaalin teossa. Tilanne syntyi joensuulaisten pienestä vaihtoviiveestä, josta vastustaja sai paineen ja rynnäkkö maalille onnistui.

Josban maalivahdit Tuomas Tokila (3) ja Jesse Huurrekorpi (7) torjuivat ottelussa yhteensä vain 10 kertaa. Arttu Puskalla oli hikisempi ehtoo ja 22 torjuntaa.

Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Aleksi Ahokas (1+1) ja Perttu Puska (1+1). Muut maalintekijät olivat Veeti Naakka (1+0), Miro Kämäräinen (1+0) sekä Honkanen ja Matikainen. Syöttöpisteen saivat Joona Auronen (0+1), Eetu Kuittinen (0+1), Samu Juvonen (0+1) sekä Aapo Hämäläinen (0+1).

Viikonlopun sarjakierrosten jälkeen Josba on sarjassa neljäntenä 26 pisteellä. Pistemäärä on nyt sama kuin viime kaudella runkosarjan päättyessä.

Nyt Josballa on vielä neljä ottelua pelaamatta, kolme kotona ja yksi vieraissa. Josba on kuitenkin pelannut kärkijoukkueista eniten.

Nyt Josballa on edessä kahden viikon harjoittelutauko.

– Se tulee hyvinkin tarpeeseen. Me on pelattu enemmän kuin muut, välillä joka viikonloppu ja usein vielä tuplapelit vieraissa, Raatarila muistutti.