Josballe piste Tampereelta

Josba pelasi viikonloppuna kaksi ottelua  Tampereen seudulla. Tuloksena peleistä Classicia vastaan oli 7-5 tappio sekä tasapeli 5-5 Nokian KrP:tä vastaan.

Viikonlopun teemana oli oman pelisuorituksen parantaminen ja se onnistuikin hyvin. Sarjakärki Classic oli neljän minuutin jälkeen jo 3-0 tappiolla, mutta muutaman ylivoimamaalin turvin (7-5 maali ajassa 58.53) tamperelaiset väänsivät niukan voiton. Ilahduttavaa Josban pelissä oli maukkaat maalintekopaikat, joita ei vielä pystytty täysin hyödyntämään sekä vanhan herran, Petri Väänäsen, heräileminen entisaikojen kuntoon. PV teki tehot 2+2 ja ketjukaveri Perttu Puska 2+1.

Vaikka kyseessä oli sarjakärjen ja tyvipään joukkueen kohtaaminen, oli Josballa mahdollisuudet aina täyteen pistepottiin asti, toisin kuin monessa aiemmassa tämän kauden pelissä, mutta lopulta Classicin rutiini riitti voittoon. Pientä jossiteltavaa Josballe jäi viimeisten minuuttien pelitilanteista, joissa punaisten silmälasien läpi katsottuna olisi voitu tehdä toisenlaisiakin tuomariratkaisuja. Parempi kuitenkin voitti ja positiivisena asiana tappiosta huolimatta voidaan pitää tasapäistä taistelua huippujoukkue Classicia vastaan, vaikka Josbalta puuttui jälleen 9 pelaajaa normaalista kokoonpanostaan.

Seuraavana oli vastassa KrP, joka syksyllä oli käynyt hakemassa helpon voiton Joensuusta. Nyt tahti oli kuitenkin toinen, ja Josba johti ottelua aina kolmanteen erään saakka. Lopulta KrP tasoitti kuitenkin pelin kyseenalaisesti tuomitun lähivaparin ansiosta.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kuitenkin josbalaisten tehottomuus loistavissa maalipaikoissaan sekä KrP:n maalivahdin, Matti Tuomirannan, paraatitorjunnat. Josban pommituksessa Tuomirannalle kerääntyi peräti 36 torjuntaa, joista tärkein oli varmaan 7 sekuntia ennen kolmannen erän loppua torjuttu Perttu Puskan läpiajo- pallo käden kautta tolppaan ja siitä takaisin kentälle.

Puska tehtaili tehot 2+1 ja kahden pisteen miehiä oli hyvin pelanneet Jiri Tikkanen 2+0 sekä Tatu Könönen 0+2. Kokonaisuutena Josba pelasi hyvin ja tässäkin pelissä täydet kaksi pistettä oli enemmän kuin otettavissa.

Josban Tampereen matkailu tuotti siis vain yhden pisteen, mutta loppukautta ajatellen oman pelisuorituksen kehittyminen antaa toiveita paremmasta jatkosta. Pelitason mittari tuleekin sitten vastaan jo ensi sunnuntaina, kun vastaan asettuu viime vuoden Suomen mestari SPV Seinäjoelta.