Josba otti pisteen Loviisalta – kaksikin oli tarjolla

Kuvateksti: Ykköskenttä painostaa, Aleksi Ahokas tällää ilmasta.

 

Josban ja Loviisa Torin vääntö oli divarissa juuri niin tasainen kuin ennakkoon odotettiinkin. Pisteet tasattiin jatkoajan jälkeenkin maalein 5-5 (3-1,1-2,1-2,0-0). Josballe oli tarjolla myös kaksi sarjapistettä.

Josba järjesti nimittäin kolmannessa erässä todellisen ilotulituksen, mutta tehot uupuivat matkalle. Loviisan maalivahti Niko Nordström joutui torjuntatöihin peräti 17 kertaa ja Josban Jesse Huurrekorpi vain kolme kertaa. Siitä huolimatta Loviisa teki erässä kaksi maalia ja Josba vain yhden. Kaikkiaan Loviisalla oli ottelussa 32 torjuntaa ja Josballa 15.

– Olen tyytyväinen pallon hallintaan ja tilanteiden luomiseen, siinä on menty paljon eteenpäin. Mutta olisihan tuossa ollut myös voitto tarjolla, päävalmentaja Antti Ruokonen tiivisti.

Jatkoajalla Josballa oli parikin hyvää ratkaisupaikkaa. Sankarin viittaa ja hattutemppua tarjottiin Niklas Rädylle (2+2), mutta hyvästä paikasta ja suoraan syötöstä lähtenyt veto osui keskelle maalia ja jäi Nordströmin näppeihin.

Josban kaikki tehopisteet kirjattiin tällä kertaa ykköskentän nimiin. Rädyn lisäksi liekeissä olivat Eetu Sorvali (1+2) ja Aleksi Ahokas (2+0). Jesse Reijonen saalisti syöttöpisteen (0+1).

– Ykköskenttä oli tänään loistava, Ruokonen kehui.

Räty jakoi mediatilaisuudessa kohteliaasti kunnian ketjukavereilleen.

– Minä olen siinä sellainen jokapaikanhöylä. Ahokas ja Sorvali rakentavat peliä, ja Reijonen ja Kinnunen ovat erittäin varmoja pallollisia puolustajia. Olemme pelanneet nyt tällä kentällä koko alkuvuoden ja roolit ovat löytyneet, Niklas arvioi.

Josba säilytti viikonlopun sarjakierrosten jälkeen divarissa kahdeksannen sijan 23 pisteellä ja kamppailee kolmella viimeisellä runkosarjakierroksella vimmatusti pääsystä pudotuspeleihin.

Josba pelaa kolme vimeistä ottelua kotona pudostuspeleihin samalla tavalla hamuavia Blue Foxia, Vaasaa ja Turkua vastaan.